Doliu in medicina romaneasca! A murit prof dr Mihai Voiculescu, fostul sef al Clinicii de Medicina Interna-Nefrologie de la Fundeni. Povestea medicului care a salvat mii de vieti

Prof. dr. Mihai Voiculescu, fostul sef al clinicii de Medicina Interna – Nefrologie a Institutului Clinic Fundeni din Capitala, a murit luni, la 70 de ani.

C.L., miercuri 31 august 2016 , 12:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Intr-un interviu acordat in urma cu sase ani, citat de mytex.ro, dr. Mihai Voiculescu spunea: ”Oricarui medic ii mor pacienti. E posibil sa fi avut si o pierdere sau doua din culpa medicala. Nu constientizez acum acest lucru pentru că sunt dintre acei medici care, oricat de mult insista familia sa ia bolnavul acasa pentru ca nu mai e nimic de facut, refuz sa-l dau.Nu cred ca vreodata s-ar fi intamplat ca un bolnav sa moara pentru ca nu l-am ingrijit suficient. Cel mai adesea sunt acuzat de exces de optimism si de speranta ca se poate salva. Pe aceasta atitudine pozitiva am salvat cazuri iremediabil pierdute”.


Conducerea Institutului Clinic Fundeni si intregul colectiv medical anunta, cu regret, moartea prof. dr. Mihai Voiculescu, medic primar de medicina interna si nefrologie, membru corespondent al Academiei de stiinte Medicale, vicepresedinte al Comisiei de Medicina Interna al Academiei de Stiinte Medicale, decorat cu Ordinul "Serviciul Credincios".
Profesor de medicina interna si nefrologie la UMF Carol Davila din Bucuresti, Mihai Voiculescu lasa in urma sa o bogata activitate in domeniul medicinii, se arata intr-un comunicat de presa.

Din 2003 a fost presedintele Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului din Romania si din 2005 a fost presedintele Asociatiei Romane pentru Studiul Bolilor ereditare renale si al Asociatiei Romane pentru Nefrologie si Acces Vascular.

In ultimii trei ani a fost expert al Comisiei Europene privind bolile hepatice cronice, a fost membru al Societatii Internationale de Dializa Peritoneala, al Societatii Internationale de Nefrologie, al Asociatiei Americane de Nefrologie.

De asemenea, prof. dr. Mihai Voiculescu a fost secretar al RomTransplant, membru in conducerea Societatii Romane de Medicina Interna si membru in conducerea unor societati de profil din Romania (Nefrologie, Gastroenterologie).

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si