Doliu in Ministerul Culturii. Arhitectul Dan Nicolae a murit

Ministerul Culturii a anuntat ca arhitectul Dan Nicolae, care a activat in cadrul institutiei timp de doua decenii si a condus activitatea de protejare a patrimoniului construit, a incetat din viata, dupa ce a suferit de o boala grava.

Author: C.I.P. Editor: Catalin Patru luni 26 decembrie 2016 , 17:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Timp de doua decenii a activat in Ministerul Culturii unde a condus si a indrumat in calitate de director activitatea de protejare a patrimoniului construit, contribuind semnificativ la formarea cadrului normativ specific cat si a cadrului organizatoric adminisitrativ", a transmis Ministerul Culturii.

Format la scoala ieseana a lui Gipsy Porumbescu, Dan Nicolae este unul dintre refondatorii activitatii de restaurare a monumentelor istorice din Romania dupa 1990, activitate careia i-a ramas dedicat

pana la pensionare.

"Activitatea lui Dan Nicolae in calitate de Director al DMI a cunoscut apogeul in perioada 1997-2000 cand, restaurarea monumentelor a avut parte de un impuls bugetar si de o viziune deosebita", a aratat ministerul.

Dan Nicolae a fost implicat direct in finalizarea si receptionarea Coloanei fara de sfarsit, restaurata in anul 2000 in baza programului finantat de Banca Mondiala.

"In intreaga sa activitate, arhitectul Dan Nicolae a fost un exemplu de dedicatie pentru cauza punerii in valoare a patrimoniului arhitectural. A trait momente bune si rele din acest punct de vedere dar pe toate le-a parcurs cu onestitate profesionala si cu dorinta de a ajuta oameni si monumente, deopotriva. Multi dintre cei care sunt astazi specialisti sau functionari in domeniul protejarii monumentelor ii datoreaza indrumarea primilor pasi. Pentru aceasta amintirea lui Dan Nicolae va continua sa ne insoteasca", a transmis Ministerul Culturii.

Sursa: news.ro

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Diana Matei și Marian Cleante, poveste de dragoste cu năbădăi: ”A fost foarte arogant... Diana Matei și Marian Cleante, poveste de dragoste cu năbădăi: ”A fost foarte arogant și foarte obraznic” Cei doi artiști și-au reînnoit jurămintele la Teo Show
spotmedia.ro
Elon Musk i-a oferit bani unui puști de 19 ani, ca să nu-i mai urmărească pe Twitter... Elon Musk i-a oferit bani unui puști de 19 ani, ca să nu-i mai urmărească pe Twitter avionul privat
spotmedia.ro
Un miliardar african si o baroneasă vin la conducerea Fundației Gates. După divorț, cei... Un miliardar african si o baroneasă vin la conducerea Fundației Gates. După divorț, cei doi au stabilit și o ”opțiune nucleară”
b1.ro
Veste cumplită de la Alexandru Arșinel: „Zilele îmi sunt numărate” Veste cumplită de la Alexandru Arșinel: „Zilele îmi sunt numărate”
ziareonline.ro
Descoperire ȘOCANTĂ! Ce s-a găsit în locul în care a murit designerul Răzvan Ciobanu,... Descoperire ȘOCANTĂ! Ce s-a găsit în locul în care a murit designerul Răzvan Ciobanu, la aproape trei ani de la tragedie. Ți se face pielea de găină! Azi ar fi fost ziua lui!
infoactual.ro
Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea... Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea este mai importantă acum
evz.ro
Va fi dezastru în România! Nu mai scapă nimeni. Jurma anunță mare explozie Va fi dezastru în România! Nu mai scapă nimeni. Jurma anunță mare explozie
doctorulzilei.ro
Andreea Marin: Pericolul e doar în mintea ta. Mă ARUNC de la etaj, dar dacă blocul are... Andreea Marin: Pericolul e doar în mintea ta. Mă ARUNC de la etaj, dar dacă blocul are 9 etaje NU sar!
romaniatv.net
Navele de război ruseşti TRAG asupra unor ţinte din Marea Neagră. Intervine Pentagonul! Navele de război ruseşti TRAG asupra unor ţinte din Marea Neagră. Intervine Pentagonul!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si