Doliu în presă. A murit unul dintre cei mai respectați jurnaliști, răpus de COVID

Doliu în presa din România. A încetat din viață jurnalistul Mircea Lepadatu, unul dintre seniorii presei scrise, cu o activitate publicistică de aproape 50 de ani.

marți 04 mai 2021 , 09:27

Mircea Lepădatu a murit, în urma complicațiilor COVID. Fotografia este făcută în Cordoba, Andalusia, în urmă cu cinci ani[Sursa foto: Facebook / Mircea Lepadatu]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Mircea Lepădatu, directorul editorial al publicației Mesagerul hunedorean, a încetat din viață în a doua zi de Paște, pe 3 mai 2021, la vârsta de 75 de ani. Potrivit presei locale, Mircea Lepădatu s-a îmbolnăvit de COVID în urmă cu circa o lună.

După câteva zile de tratament la domiciliu a fost internat la Spitalul Municipal "Dr. Alexandru Simionescu" Hunedoara- Secția ATI.  

Citeste si: Raed Arafat, avertisment după măsurile de relaxare. "În alte țări a fost o catastrofă"

Directorul cotidianului Mesagerul Hunedorean Mircea Lepădatu a decedat în spital, după ce fusese infectat cu Covid 19. Deşi infecţia s-a negativat, plămânii jurnalistului au fost extrem de afectaţi de virus, fapt care i-a adus decesul. Mircea Lepădatu era căsătorit și avea doi copii.

Cine a fost jurnalistul Mircea Lepădatu

Mircea Lepădatu a publicat primul său articol încă din 1973, în “Drumul socialismului”, iar de atunci a continuat să scrie, fără întrerupere. Timp de 50 de ani a scris în mai multe publicații, la unele dintre ele fiind fondator.

A fost redactor la “Drumul socialismului” iar după 1989 a fondat un săptămânal cu distribuție națională, “Week-end Magazin”.

A urmat bisăptămânalul “Oglinda”, lansat în 1995. În perioada 2000-2006 a condus cotidianul “Hunedoreanul”.

Jurnalistul Mircea Lepădatu era căsătorit și avea doi copii[Sursa foto: Facebook / Gabriel Marginean]

În anul 2006, Mircea lepădatu și-a lansat propriul cotidian, cel de suflet, Mesagerul Hunedorean, ziarul care continuă și azi să livreze, în format tipărit și on-line, informații din întreg județul Hunedoara.

Citeste si: Bilanț coronavirus, azi 3 mai 2021. Câte cazuri s-au înregistrat în ultima zi

"Mircea Lepădatu a crescut mulți ziariști” 

Mesajele de condoleanțe au început să curgă pe pagina sa de Facebook după aflarea tristei vești.

"Mircea Lepădatu “a crescut” mulți ziariști. A format multe echipe de presă. A știut să fie șef, coleg, prieten, mentor. A știut să scrie cu litere de neșters. A știut să lase urme în suflet. A știut să râdă, să plângă, să iubească, să cutreiere lumea, să exploreze, să danseze, să simtă, să trăiască frumos...A

știut să fie Om!", a scris pe Facebook Gabriela Marginean.

Directorul cotidianului Mesagerul Hunedorean Mircea Lepădatu a decedat în spital, după ce fusese infectat cu Covid 19[Sursa foto: Facebook / Mircea Lepadatu]

Mircea Lepădatu, alături de soția sa - fotografie din februarie 2021[Sursa foto: Facebook / Mircea Lepadatu]


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR joi, 6 mai 2021: Cu cât se vând euro și dolarul la fiecare bancă! Cele... Curs valutar BNR joi, 6 mai 2021: Cu cât se vând euro și dolarul la fiecare bancă! Cele mai noi cotații!
spotmedia.ro
România are cele mai puține cazuri active de COVID din ultimele 7 luni (Infografice) România are cele mai puține cazuri active de COVID din ultimele 7 luni (Infografice)
spotmedia.ro
Dozarea anticorpilor după vaccinare e esențială, bine de făcut sau doar un moft? Dr.... Dozarea anticorpilor după vaccinare e esențială, bine de făcut sau doar un moft? Dr. Adrian Marinescu răspunde la întrebările zilei
b1.ro
Incredibil! Ce se întâmplă în corpul nostru după o singură doză de vaccin anti-COVID-19 Incredibil! Ce se întâmplă în corpul nostru după o singură doză de vaccin anti-COVID-19
infoactual.ro
Tragedie la România TV. O jurnalistă cunoscută a pierdut lupta cu viața Tragedie la România TV. O jurnalistă cunoscută a pierdut lupta cu viața
infoactual.ro
Carmen Harra: Mai vine și ceva semnificativ în România Carmen Harra: Mai vine și ceva semnificativ în România
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si