Doliu în presa din România! Jurnalistul Petre Tănăsoaica s-a stins din viață!

 Petre Tănăsoaica a fost redactor-şef al cotidianului ”Viaţa Vâlcii” şi a murit la vârsta de 63 de ani.

M.C.B., sâmbătă 05 ianuarie 2019 , 10:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Petre Tănăsoaica a murit pe data de 3 ianuarie, joi, la Spitalul Judeţean Vâlcea. Diagnosticul pus de medici a fost crunt: ocluzie intestinală, conform publicaţiei la care bărbatul a lucrat.

Jurnalistul a fost un membru al Uniunii Scriitorilor din România, manager şi redactor-şef al cotidianului respectiv, dar şi cronicar de artă vizuală la revista ”România literară”.

Născut la 16 iulie 1955, Petre Tănăsoaica a fost membru al Uniunii Scriitorilor din România, manager și redactor-șef al cotidianului “Viața Vâlcii”, cronicarul de artă vizuală al revistei “România literară”. Tănăsoaica este absolvent al Facultății de Artă și Design, secția Teoria și Istoria artei, din cadrul Universității de Vest din Timișoara, și doctor în Arte al aceleiași universități. Printre volumele sale de referință se numără ,,Set sonete și contrasonete” (2006), ,,Grădina lui Tagore” (2007), “Femeia lui Yerutonga” (2010) ș.a.

Într-un interviu acordat, în 2016, prietenului său Robet Șerban, pentru “Banatul Azi”, Petre Tănăsoaica spunea:

“Nu visez decât la un singur lucru, că voi avea suficient timp să duc la capăt proiectele aflate în şantier. Cele câteva cărţi care se pot închega – cred că două sau trei – din însemnările de până acum despre artă, o colecţie sau două a cronicilor cu ilustraţiile aferente, să termin teza de doctorat, să fac studiul despre Şcoala Nuţiu şi apoi punem punct capitolului aceasta”.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si