Doliu în televiziune! Jurnalista Elena Cristian a murit

Jurnalista Elena Cristian s-a stins din viaţă lăsând în urma sa o mare de lacrimi şi durere.

Author: M. P. luni 05 noiembrie 2018 , 08:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Colegii şi prietenii sunt şocaţi de moartea jurnalistei. Prezentatorul tv George Buhnici a făcut anunţul trist pe pagina sa de socializare.

“Elena a fost primul om care m-a învăţat să condensez informaţia. Să nu răpesc oamenilor care ne ascultau la radio mai mult timp decât trebuie.

Acum nu sunt în stare să spun nimic decât că sunt foarte trist că a plecat. Prea devreme…”, este mesajul scris de George Buhnici pe pagina lui de Facebook.

Jurnalista Onelia Pascaru a găsit puterea să scrie un mesa emoţionant, în care o descrie pe cea care i-a fost prietenă.

“A fost odată, ca niciodată… Elena Cristian. Nume de microfon (că nu-i plăcea rostogolirea lungă a lui “Pătărlăgeanu”, fata lui tata).

Mi-e greu să opresc lacrima să nu inunde litera… O fată frumoasă, cu talent uriaş şi inimă pe măsură. Vă amintiţi vocea ei splendidă? Mai bine de douăzeci de ani ne-a binecuvântat radioul braşovean. Apoi ne-a administrat, la Mix TV, “Pastila de optimism”, împreună cu cei mai luminaţi oameni ai Braşovului nostru. O auziţi şi astăzi la “Braşoveni de altădată”. Vedeţi şi azi frânturi din chipul ei frumos la “Braşoveni pentru braşoveni”.

Doar secunde de ochi albaştri, pentru că Elena se ascundea de obicei în spate, prea cuminte, prea modestă, prea ruşinată parcă de strălucire. Adusese cu ea, când a venit la facultate, din satul din Brăila în care îşi lăsase părinţii şi copilăria, tot ce are poporul ăsta mai bun: har, bun simţ cu carul şi inimă mare.

Din aceeaşi generaţie magică a lui ‘93, Elena nu a vrut nici ea să îmbătrànească. Boala, despre ai cărei învingători scrisesem de sute de ori, a pus-o la pământ în câteva luni. Şi a plecat, lăsând în urmă un băieţel de 11 ani, cu bucle la fel de blonde şi ochi la fel de frumoşi. Pe noi toţi, martori neputincioşi ai destinului, ne-a lăsat buimaci de durere şi nedumerire. Jurnalismul din Braşov, oricum slăbit şi şovăielnic, e şi mai sărac. Şi nu, nu e clişeul de ştire de înmormântare de care am râs de atâtea ori împreună!

Mi-e greu să găsesc cuvinte să-mi îmbrace trăirea. Pentru că Elena mi-a fost prietenă şi pentru că ani mulţi la rând mi-a fost şi mâna dreaptă şi mâna stângă şi memorie şi ajutor şi producător şi redactor şef şi asistent la facultate.

Mi-e greu să opresc lacrima să nu inunde litera.

Şi culmea e că, din toate amintirile, răzbate acum, incredibil, triumfător parcă, râsul ei cristalin, molipsitor, ce făcea să răsune clădirea Mix Media Group de pe Olteţ.

Rămas bun, Elena mea! Da, plâng!!! Ce vrei? Scriu şi plâng! Dar scriu!!!”, a scris pe Facebook jurnalista Onelia Pascaru.
 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Prognoza meteo ANM luni, 6 decembrie: Cum va fi vremea de Sfântul Nicolae? Prognoza meteo ANM luni, 6 decembrie: Cum va fi vremea de Sfântul Nicolae?
spotmedia.ro
Un robot e atât de expresiv încât sperie o lume întreagă. Și Elon Musk este impresionat Un robot e atât de expresiv încât sperie o lume întreagă. Și Elon Musk este impresionat
spotmedia.ro
A fost descoperită o exoplanetă extremă, din multe puncte de vedere. Din păcate, e... A fost descoperită o exoplanetă extremă, din multe puncte de vedere. Din păcate, e sortită pieirii
b1.ro
Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte... Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte atenți ce vorbesc, cu cine vorbesc și ce promisiuni fac (VIDEO)
infoactual.ro
Previziunile lui Nostradamus îngrozesc. Anul în care începe Al Treilea Război Mondial Previziunile lui Nostradamus îngrozesc. Anul în care începe Al Treilea Război Mondial
infoactual.ro
Urmează 13 ani cruciali. Carmen Harra: În calendarul mayaş se spune că e sfârşitul lumii Urmează 13 ani cruciali. Carmen Harra: În calendarul mayaş se spune că e sfârşitul lumii
evz.ro
Alertă mondială! Prima țară din lume care dispare de pe față Pământului. Drama... Alertă mondială! Prima țară din lume care dispare de pe față Pământului. Drama oamenilor este de nedescris. FOTO
doctorulzilei.ro
Primele măsuri după confirmarea variantei Omicron. Test PCR obligatoriu la intrarea în... Primele măsuri după confirmarea variantei Omicron. Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară, formular PLF şi carantină de 10 zile pentru nevaccinaţi
romaniatv.net
Cel mai mare SECRET al Elenei Ceaușescu! Nu a vrut ca nimeni să afle. Îi era extrem de... Cel mai mare SECRET al Elenei Ceaușescu! Nu a vrut ca nimeni să afle. Îi era extrem de rușine cu ce făcuse!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si