Doliu la Opera Naţională Bucureşti. Baritonul Nicolae Urdăreanu a murit

Baritonul Nicolae Urdăreanu a murit. Anunțul trist a fost făcut de Opera Naţională Bucureşti miercuri seara.

Author: R.B. joi 24 octombrie 2019 , 08:17

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Cu profund regret anunțăm trecerea la cele veșnice a baritonului Nicolae Urdăreanu

Trupul neînsuflețit al maestrului Nicolae Urdăreanu este depus la capela Bisericii „Boteanu-Ienii” (Str. Boteanu nr.8). Astăzi, începând cu ora 18:00 va avea loc slujba de priveghere, iar mâine, 24 octombrie, între 8:00 și 10:30 se va ține slujba de înmormântare.

Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu celui care a fost un nume marcant al primei scene lirice o pot face mâine în foaierul Operei Naționale București în intervalul orar 11:00 – 13:00”, este anunțul postat pe pagina de Facebook.

Citeste si: Doliu în Ucraina. Fost ministru al Agriculturii şi parlamentar a murit în accident de elicopter

Solist al Operei Naționale București, a fost recunoscut pentru afinitatea pentru rolurile verdiene și singurul bariton român wagnerian al vremurilor sale. Nicolae Urdăreanu a interpretat peste 40 de roluri din opere celebre, dintre care amintim „Oedipe” de G. Enescu, „Otello” de G. Verdi, „Rigoletto” de G. Verdi, „Bal mascat” de G.

Verdi, „Olandezul zburător” de R. Wagner, în cei peste 40 de ani de activitate în arta lirică. Iubit de public și îndrăgit de critici deopotrivă: „În Nabucodonosor, Nicolae Urdăreanu impresionează printr-un timbru potrivit, intonaţie sigură, frazare şi dicţie apreciabile. Vocea, prezenţa scenică, plasticitatea chipului sunt valorificate deplin în finalul primului tablou – un cânt ”necruţător”, ca şi în scena din cel de-al treilea, cu nuanţări rafinate (de la şoapta întunecată la dezlănţuire) şi claritate – o reuşită marcantă a interpreţilor, moment muzical de excepţie prin frumuseţea arcului melodic şi a intrărilor în canon.” – Costin Tuchilă

Citeste si: Doliu în lumea televiziunii din România. A murit una dintre cele mai cunoscute jurnaliste


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si