Legendarul cântăreț a fost dus de urgență duminică la un spital din capitala Teheran, după ce sănătatea sa s-a deteriorat.

În 2016, Shajarian a dezvăluit publicului iranian că luptă împotriva cancerului de 15 ani. Radiodifuzorul de stat iranian s-a abținut de la redarea cântecelor lui Shajarian din 2009, datorită sprijinului său față de protestele din țară privind realegerea contestată a fostului președinte Mahmoud Ahmadinejad.

De asemenea, lui Reza Shajarian i s-a interzis să susțină concerte în Iran din cauza poziției sale disidente.

Sute de fani, în fața spitalului din Teheran

Adevărată comoară națională în patria sa, potrivit Daily Mail, Shajarian a avut totuși relații dificile cu autoritățile din Teheran de-a lungul carierei sale.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

„Ostad (maestru în persană- n.red)- care a luptat cu cancerul de câțiva ani, a zburat în întâmpinarea iubitului său (Dumnezeu)”, a scris pe Instagram fiul său Homayoun Shajarian, el însuși un cântăreț celebru.

La scurt timp după anunț, câteva sute de fani au adunat la spitalul Jam din Teheran, unde fusese internat în urmă cu câteva zile într-o stare critică, au raportat corespondenții AFP. Știrile despre moartea sa au stârnit o revărsare de mesaje de condoleanțe pe rețelele sociale.

Sursa: AlArabiya


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si