Domeniul HoReCa va putea fi scutit de la plata impozitului specific până la vară. Ce a declarat premierul Florin Cîțu

Premierul Florin Cîţu a declarat că Guvernul ia în calcul prelungirea măsurii de scutire a plăţii impozitului specific, până la vară, în sectorul HoReCa. El a adăugat că este aşteptată o propunere în acest sens din partea Ministerului de Finanţe.

Author: Andreea Bolocan joi 11 martie 2021 , 14:35

florin citu a vorbit despre plata impozitului horeca impozit specific
Florin Cîțu
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Florin Cîțu a precizat faptul că se gândește să prelungească perioada în care domeniul HoReCa nu va mai trebui să plătească impozitul specific, din cauza faptului că încă există restricțiile COVID-19.

„Impozitul specific nu a fost plătit şi nu se plăteşte până în martie anul acesta, începând cu starea de urgenţă şi până în martie anul acesta, şi pentru că sunt restricţii în continuare ne gândim să prelungim lucrul acesta, deci impozitul specific pentru acest sector nu a fost plătit.

Florin Cîțu a vorbit despre costurile antreprenorilor 

Premierul a mai discutat și despre reducerea chiriilor de până la 50% care a existat încă de la începutul pandemiei de coronavirus, dar și despre șomajul tehnic.

Citeste si: Florin Cîţu a publicat lista țărilor care au impus restricţii de circulaţie pe timpul nopţii

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: „Mergem la cununie” Theo Rose și Anghel Damian, în drum spre Starea Civilă- wowbiz.ro

”Autorităţilor locale, printr-o ordonanţă, li s-a dat voie să reducă chiria, la cerere, până la 50%. A existat IMM Invest şi v-am spus, între primele 3-4 domenii erau restaurante şi domeniul respectiv. Şomajul tehnic şi, după aceea, măsura de plată a 41,5% din salariu pentru cei care sunt tot din şomaj tehnic, tocmai aceasta a făcut un lucru foarte important, a menţinut locurile de muncă. Deci nu a fost niciun cost pentru antreprenori. Diferenţa faţă de criza din 2008, ce am învăţat atunci, a fost să nu lăsăm acest cost al şomajului tehnic pe antreprenori”, a precizat Florin Cîţu, la dezbaterea de joi cu tema „Recuperarea post-pandemie şi drumul spre o nouă economie”. 

Şeful Executivului a reamintit de programul IMM Invest

Măsura 2 începe să fie plătită, cred, acum avem buget şi va fi plătită, deci sunt aceste măsuri şi IMM Invest tocmai a fost prelungit, din nou, pentru anul acesta, cu un plafon de 15 miliarde în continuare. Deci, sunt măsuri la care oamenii pot să acceseze şi, da, impozitul specific ne gândim să-l prelungim şi după luna martie, să fie în continuare scutit până în vară, o să vorbesc cu colegii de la Finanţe, să vedem cum vin cu propunerea”, a completat premierul.

Programul IMM Invest a fost prelungit

Citeste si: Premierul a anunțat că va fi făcută plângere la DNA, după incendiul de la „Institutul Matei Balş”

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă prin care programul IMM Invest a fost prelungit şi va include şi programul Agro Invest destinat fermierilor.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si