3 ani și 4 luni de închisoare. Lovitură cumplită pentru Donald Trump

Anunț bombă! A fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare, pentru acuzaţii care includ minţirea parlamentarilor care investigau amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016.

A.M.S., vineri 21 februarie 2020 , 08:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  Fostul consilier al lui Donald Trump, Roger Stone, a fost condamnat joi de un judecător federal la trei ani şi patru luni de închisoare, pentru acuzaţii care includ minţirea parlamentarilor care investigau amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

  Judecătorul districtual Amy Berman Jackson a anunţat sentinţa după ce avocatul lui Stone a cerut ca acesta să nu fie condamnat la închisoare, într-un caz care a provocat nemulţumirea preşedintelui Trump.

  Atitudinea beligerantă a lui Stone şi minciunile acestuia reprezintă ”un pericol pentru democraţie”, a spus judecătoarea.

  Donald Trump - Roger Stone

  Citeste si: Statele Unite îl ucid pe Qassem al-Rimi, liderul grupării Al-Qaida în Peninsula Arabică

  “El nu a fost judecat, aşa cum s-au plâns unii, pentru că i-a luat apărarea preşedintelui. A fost judecat pentru că l-a acoperit pe preşedinte”, a spus Jackson.

  Aceasta a adăugat că ”Nu a fost nimic nedrept, fals sau ruşinos în legătură cu investigaţia procuraturii”, a adăugat Jackson, citând cuvintele folosite de Trump, scrie news.ro.

  Judecătoarea a mai spus că Stone ”ştia exact ce face” atunci când a publicat anul trecut o imagine pe pagina sa de socializare care poziţiona o armă în dreptul capului ei.

  ”Inculpatul s-a angajat într-un comportament ameninţător şi intimidant faţă de instanţă”, a mai afirmat judecătoarea, care a apreciat este ”intolerabil pentru administrarea justiţiei”.

  Citeste si: Trump îi cere ayatolahului Ali Khamenei să fie atent "foarte atent la cuvintele sale"

  Judecătoarea a mai spus că cererea iniţială a procurorilor pentru o pedeapsă de 7-9 ani de închisoare, retrasă ulterior de Departamentul de Justiţie după ce Trump s-a plâns public, a fost bine documentată, dar o astfel de pedeapsă ”Nu este necesară” în cazul lui Stone.

  Donald Trump - Roger Stone

  Stone, care aşteaptă încă răspunsul la o solicitare pentru un nou proces, a refuzat să vorbească la audierea pentru anunţarea sentinţei.

  Judecătoarea a precizat că Stone nu a fost acuzat sau condamnat pentru că ar fi avut vreun rol în a conspira cu Rusia, dar a explicat că efortul său de a obstrucţiona investigaţia din Congres ”a fost deliberată, planificată, nu un incident izolat”.

  Citeste si: Seism de proporții în SUA. Trump, înșelat de Melania. Dezvăluirile produc consternare în lume

  Cariera lui Stone alături de Partidul Republican s-a desfăşurat de la scandalul Watergate din anii 1970 şi până la campania lui Trump de acum patru ani.

  Donald Trump - Roger Stone

  Stone a venit la tribunal la braţ cu soţia sa, purtând ochelari de soare, fiind înconjurat de familie, prieteni şi avocaţi. El a trecut pe lângă un şobolan gonflabil uriaş, îmbrăcat ca Trump, cu o cravată roşie şi păr galben şi o pancardă prin care se cerea achitarea lui.

  Un trecător a strigat ”trădătorule”.

  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si