Trump îi cere ayatolahului Ali Khamenei să fie atent "foarte atent la cuvintele sale"

Preşedintele american Donald Trump i-a cerut, vineri, ayatolahului Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, să fie atent la limbaj, după o predică în care acesta a denunţat ''clovnii americani'' care mint, potrivit lui, în ''cel mai vicios'' mod, informează AFP.

R.B., sâmbătă 18 ianuarie 2020 , 08:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Aşa-numitul '"lider suprem" al Iranului, care nu mai este prea suprem în ultima vreme, a spus lucruri urâte despre Statele Unite şi Europa. Economia lor se prăbuşeşte şi poporul lor suferă. Ar trebui să fie foarte atent la cuvintele sale!'', a scris Trump pe Twitter.

Liderul suprem iranian Ali Khamenei a păstrat vineri o atitudine fermă împotriva Occidentului şi a sugerat că manifestaţii împotriva puterii după catastrofa aeriană nu sunt reprezentative pentru întregul popor.

Citeste si: Premierul ucrainean Oleksii Gonciaruk demisionează

Ultimul decident în principalele dosare ale Republicii islamice, ayatollahul Khamenei s-a exprimat în timpul marii rugăciuni săptămânale musulmane, la Moscheea Mosalla, la Teheran, pe care a condus-o pentru prima oară din 2012.

La începutul lunii, Statele Unite şi Iranul au fost aproape de o confruntare militară directă.

Citeste si: Trump urmăreşte atent protestele din Iran: Nu poate exista un alt masacru al protestatarilor paşnici

La 3 ianuarie, Statele Unite l-au asasinat într-un atac cu o dronă, la Bagdad, pe generalul iranian Qassem Soleimani, un comandant din cadrul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică iraniană şi arhitectul strategiei influenţei regionale iraniene.

Citeste si: Trump: Cât sunt eu preşedinte, Iranului nu i se va permite să deţină arma nucleară

Cinci zile mai târziu, la 8 ianuarie, Iranul a tras 22 de rachete asupra a două baze în care se aflau americani în Irak, rănind 11 militari americani. În aceeaşi zi, Iranul a doborât ”din greşeală” un Boeing aparţinând companiei ucrainene Ukraine International Airlines (UIA), la câteva minute după decolarea de la Teheran. Catastrofa s-a soldat cu 176 de morţi, majoritatea iranieni şi canadieni.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si