Donald Trump trimite americani pe Luna: "Nu vom lasa doar urme de pasi, ci vom stabili o baza pentru o misiune umana pe Marte"

Donald Trump vrea reintoarcerea astronautilor americani pe Luna. Ar fi primii pasi facuti de om pe satelitul natural al Pamantului dupa 1972, cand a fost ultimul voiaj lunar al misiunii Apollo 17.

Author: V.P. Webeditor: I. I. marți 12 decembrie 2017 , 13:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

De la primul pas facut de om pe Luna, in 1969, cand Neil Armstrong ne saluta din spatiu, Presedintele american vrea sa-l cucereasca!
A semnat deja o directiva care traseaza, ca obiectiv pentru NASA, stabilirea unei baze pe Luna!

DONALD TRUMP, PRESEDINTELE SUA: "Directiva pe care o semnez astazi va reorienta programul spatial american de explorare si cercetare! Revenirea astronautilor americani pe Luna, pentru prima data dupa 1972, reprezinta un pas foarte important in directia explorarii spatiale pe termen lung. De data aceasta, mergem nu doar ca arboram steagul si sa lasam urme de pasi, ci vom stabili baza pentru o misiune umana pe Marte si, poate, spre alte lumi necunoscute acum!"

 "Avem vise marete", a adaugat Donald Trump, promitand ca Statele Unite vor ramane liderul explorarii spatiale.
Expertii sunt sceptici, insa.

Sustin ca atingerea Planetei Rosii, care se afla la o distanta medie de 225 milioane de kilometri de Pamant, va necesita o adevarata performanta tehnica si... un buget imens.

Anuntul facut acum nu este o intamplare, ci face parte dintr-un intreg program

La finalul lunii martie, presedintele american a semnat o lege care desemna misiunile cu echipaj uman spre distante indepartate din spatiu ca obiectiv central al NASA pentru deceniile urmatoare.
Acest text, adoptat in unanimitate de Congres, chema agentia spatiala americana sa lucreze pentru obiectivul unei misiuni cu echipaj uman spre Marte in cursul anului 2030.

Astfel, Donald Trump se inscrie in linia politicii predecesorului sau, democratul Barack Obama.

Cu cateva saptamani inainte sa plece de la Casa Alba, fostul presedinte american a enuntat un obiectiv clar pentru urmatorul capitol al istoriei Americii in spatiu: "trimiterea de oameni pe Marte si readucerea acestora in siguranta pe Pamant".
 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si