Doua cutremure au zguduit Romania astazi! Ce au in comun cu cele de ieri!
Actual

Doua cutremure au zguduit Romania astazi! Ce au in comun cu cele de ieri!

G. S.
25 feb 2018

Primul cutremur s-a produs la ora 11:11. Seismul a fost inregistrat in judetul Gorj. A avut magnitudinea de 2,2 pe scara Richter, deci un cutremur de intensitate mica. A fost un cutremur de suprafata, inregistrat la adancimea de 12,7 kilometri.

Al doilea cutremur a fost inregistrat la ora 11:44. Seismul a avut intensitate scazuta, de 2,3 pe scara Richter. Cutremurul s-a produs la 33 de kilometri adancime.

In urma cu o zi, un cutremur puternic resimtit in Buzau a fost inregistrat de INFP la o magnitudine redusa de 3,5 pe scara Richter. A fost un cutremur, de asemenea, de suprafata, inregistrat la adancimea de 16,5 kilometri.

Aceste cutremure reduse, precum cele de astazi, sunt inregistrate de aparatura INFP. Ele nu sunt simtite de catre oameni. In cazul in care vorbim de cutremure de suprafata cu intensitati mai ridicate, de peste 3,5, acestea se simt local.

”Stateam cu laptopul in brate, in pat, cand am auzit o bubuitura destul de puternica. Initial nu mi-am dat seama ca e cutremur, apoi, dupa cateva secunde, am inceput sa simt ca se leagana patul. Totul a fost foarte rapid. S-a simtit tare la Buzau. Nu inteleg de ce INFP nu a functionat. A aparut ca este cutremur abia dupa cateva minute, cand deja aveam 'confirmarea' din presa”, a declarat pentru DCNews un locuitor din Buzau.

Sursa: DCNews

viewscnt
TAGURI: romania, cutremur, infp, seism

Urmareste-ne pe Facebook