Start la vaccinare cu serul AstraZeneca. Noi doze de vaccin în România

Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis că o nouă tranşă de vaccin AstraZeneca soseşte joi în România, respectiv 103.200 de doze. Începe vaccinarea cu noul ser.

Author: Georgiana Balaban miercuri 10 martie 2021 , 16:21

doze de vaccin astrazeneca
Noi doze de vaccin AstraZeneca.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă că, joi, va sosi în Româna o nouă tranşă de vaccin AstraZeneca, respectiv 103.200 de doze.

”103.200 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge în data de 11 martie la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră”, a transmis CNCAV.

Citeste si: Testarea în masă anti-COVID-19 a angajaţilor din zona industrială

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

Centre de vaccinare COVID-19

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:

- Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 27.600 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Braşov: 12.600 doze;

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: „Nașa mi-a dat un mesaj” Armin Nicoară, la cuțite cu Georgiana Lobonț după zvonurile divorțului! Care este adevărul despre căsnicia artistei- wowbiz.ro

- Centrul Regional de Depozitare Cluj: 14.900 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 11.500 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Craiova: 9.700 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 16.000 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 10.900 doze.

Citeste si: Câte persoane s-au vaccinat în ultimele ore. Ce se întâmplă cu pacienții care au prezentat reacții adverse

doze de vaccin astrazeneca
Vaccinarea anti coronavirus.[Sursa foto: google]

CNCAV aminteşte că, la data de 8 martie, în urma recomandărilor Grupului Ştiinţific şi Medical din cadrul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a Ministerului Sănătăţii şi a Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia renunţării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca.

Citeste si: Alte 224.640 doze de vaccin Pfizer BioNTech sosesc luni în ţară

Cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, pe platforma electronică se pot realiza programări pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca, ca urmare a eliminării restricţiei de vârstă. Vaccinul se adresează persoanelor cu vârste de peste 18 de ani care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice şi persoanele cu dizabilităţi.

Citeste si: Vaccinul anti-COVID-19 este INTERZIS pentru unele persoane. Ce reacții poate avea în cazul acestor grupe


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si