Testarea în masă anti-COVID-19 a angajaţilor din zona industrială

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Horea Timiş, a transmis Ministerului Sănătăţii un proiect în care propune testarea în masă a angajaţilor din zona industrială, arătând că această zonă reprezintă ”inima economiei unui judeţ”.

Georgiana Balaban, marți 09 martie 2021 , 14:17

testarea coronavirus a angajaților
Testare coronavirus.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Săptămâna trecută am depus la MS un proiect prin care dorim să se aprobe să facem pooling (testare în masă 1/5/10) în zona industrială, pe programul naţional, într-un proiect pilot(...) În situaţie de criză trebuie să ne protejăm zonele industriale. Acolo sunt majoritatea salariaţilor activi, acolo are loc cea mai mare mişcare în comunitate- din judet şi spre judeţ.

Zona industrială reprezintă inima economiei unui judeţ, de acolo vin taxele şi impozitele şi salariile, astfel încât economia trebuie să funcţioneze. În toată perioada pandemiei am avut cele mai intense controale pe mijloacele de transport, împreună cu colegii noştri de la poliţie..si a fost bine. În Arad nu ne-am confruntat cu probleme majore, cum s-a întâmplat în alte parcuri industriale din ţară. Din nou vom intensifica această activitate cu rol preventiv”, a scris Horea Timiş pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Oameni vaccinați împotriva Sars-Cov-2. Lupta contra virusului continuă

Laborator special destinat zonei industriale

testarea coronavirus a angajaților
Testarea anti-covid-19 a angajaților.[Sursa foto: google]


Timiş mai arată că s-a gândit ca la nivelul judeţului Arad să facă un laborator special pentru zona industrială, însă birocraţia este prea mare.

Citeste si: VIDEO| Tulpina britanică închide România bucată cu bucată. Bucureștiul intră în scenariul ROȘU

”Tot timpul am ţinut un dialog cu zona industrială pentru fiecare situaţie în parte şi am prioritizat

anchetele epidemiologice. Am discutat- ori la sediul DSP, ori la sediul companiei- fiecare problema apărută. Ne-am gândit să facem şi un laborator special pentru zona industrială dar... birocraţia este aşa de mare încât orice proiect moare în faşă şi când o instituţie se aproprie prea mult de privat, apar idei prin alte instituţii. Ne-am gândit să implementăm cu IT-işti din privat soluţii IT de monitorizare a contacţilor în companii, astfel încât atunci când ai un pozitiv să ai instant traseul şi contactii direcţi...dar
birocraţia si legislaţia ucid orice urmă de inovaţie într-o instituţie şi mai bine nu faci nimic decât să încerci să schimbi ceva. Birocraţia este ceva de neimaginat şi este creată doar ca să nu poţi să faci nimic. Nu poţi să primeşti- pe instituţie- bani de la MS pentru proiecte, dar nu poţi să primeşti nici de la companii... absurd nu?”
, a mai scris Horea Timiş pe Facebook.


Directorul DSP Arad mai spune că acest judeţ este pioner în iniţiative, fiind primul lovit de pandemie în timpul primului val.

Citeste si: Alte 224.640 doze de vaccin Pfizer BioNTech sosesc luni în ţară

”Noi, Aradul, am fost tot timpul pioneri in iniţiative pentru că am fost primul judeţ lovit in plin de valul unul. Când am testat centrele de bătrâni nici măcar nu era legislaţie pentru asa ceva, apoi, dupa câteva luni, s-a introdus obligativitatea.

Aşa se întâmplă si cu "presiunea" de a digitaliza vama şi uite că, după ce am fost "certaţi" deja, se lucrează. Si e foarte bine că se întâmplă lucruri. Aşa se va întâmplă şi în zona industrială- suntem primii care am solicitat şi o să se aprobe, firesc, cândva... Cândva, aşa va fi şi cu schimbarea de mentalitate, de legislaţie...doar că fiecare zi contează... şi birocraţia ucide vieţi până la urmă, vieţi ce pot fi salvate...iar lucrurile in Romania funcţionează încet şi foarte încet în instituţii. Este nevoie de o revoluţie legislativă în instituţiile publice. La noi, dacă inovezi parcă eşti pedepsit, în alte ţări măcar primeşti o diplomă dacă ai o idee”, a mai scris Horea Timiş.

În judeţul Arad, marţi, rata de infectare cu COVID-19 este de 1,93 cazuri la o mie de locuitori, în ultimele 24 de ore fiind depistate 74 de cazuri.

Citeste si: Situație dramatică în România! Peste 4.000 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt... Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt noile cotații
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
b1.ro
Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si