Dr Speranța Iacob: "Transplant, cum sunt alocate organele"

Săptămâna trecută, sub sigla Academiei de Sănătate, acad.prof.univ.dr. Irinel Popescu a lansat o serie de emisiuni dedicate Transplantului românesc.

A.N.C, joi 09 mai 2019 , 19:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

FOTO: dcnews.ro

Efortul său se alătură celui depus de conducerea Agenției Naționale de Transplant și de cea a Ministerului Sănătății, în încercarea de a readuce transplantul românesc măcar acolo unde ajunsese cu câțiva ani în urmă, înainte de a fi doborât cu zvonuri și scandaluri.

„Am început din ediția trecută o serie de emisiuni dedicate transplantului de organe pentru a redresa situația Programului Național de Transplant aflat într-o situație de criză, cel puțin dacă ne raportăm la numărul de donatori și dacă facem o comparație a acestui număr de donatori cu ceea ce reușise România în anii 2013-2014, și ca număr de donatori, și ca număr de operații", explică academicianul.

Citeste si: Medicii de la Spitalul Universitar au salvat viața unui pacient cu plămânul ieșit din torace

Dr. Speranța Iacob, medic primar gastroenterolog și șef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila" din București. Specialistul, care este și doctor în științe medicale, reprezintă România în Boardul European de Transplant.

Plecăm de la ideea că sunt mulți bolnavi care, pe patul de spital, așteaptă uneori cu disperare un organ și că fără aceste eforturi ale Agenției Naționale de Transplant și ale Ministerului Sănătății, cei mai mulți dintre ei nu-l vor primi la timp, potrivit dcnews.ro.

În calitate de invitat la Academia de Sănătate, dr. Speranța Iacob va vorbi despre transplantul de ficat. Vom afla cum ajung oamenii să aibă nevoie de un ficat nou, ce medicament comun și pe care l-am luat cu toții poate distruge ficatul, în ce stadii este indicat transplantul și, foarte important – pentru că s-au vehiculat tot felul de neadevăruri despre asta - cum se alege pacientul care va primi un nou organ.

Ulterior, emisiunea va putea fi urmărită și aici.

 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si