Dragnea, discurs taios in Parlament! A fost huiduit in timp ce vorbea despre ASTA!
Politica

Dragnea, discurs taios in Parlament! A fost huiduit in timp ce vorbea despre ASTA!

C.I.P.
10 iul 2018

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anuntat luni ca legea offshore, care reglementeaza exploatarea gazelor din Marea Neagra, va fi votata luni, in Camera Deputatilor, si a prezentat o varianta modificata fata de cea adoptata de Senat. Astfel, creditul fiscal este eliminat, este introdus un impozit pe venituri suplimentare, iar statul ar urma sa incaseze peste 20 miliarde de dolari din exploatarile offshore, a anuntat Dragnea.

Creditul fiscal, o masura din varianta de lege adoptata de Senat, va fi eliminat, fiind o masura discriminatorie, considera Dragnea.

"Creditul fiscal era profund discriminatoriu pentru celelalte companii din Romania. Se reintroduce un impozit pe veniturile suplimentare (...) Statul roman ar urma sa incaseze 13,2 miliarde de dolari. (...) La aceste sume, care reprezinta impozitul pe venituri suplimentare, se adauga redeventa, estimata la 230 milioane de dolari pe an. Inmultit cu 20 de ani, inseamna 4,6 miliarde dolari, adica un total incasat de staul de roman de 17,8 miliarde de dolari", a spus Dragnea.

El a continuat si cu niste acuze. "Trebuia sa fie adoptata aceasta lege nu in forma care a venit de la Senat, nu vreau sa acuz pe nimeni, ori a fost superficialitate ori nu a fost o analiza foarte atenta, dar nu puteam accepta in Camera Deputatilor ca Romania sa-si pastreze in continuare dependenta energetica de rusi, Faptul ca am pus 50% din toata productia pe contracte bilaterale, iar 50% tranzactionare pe piata romaneasca inseamna ca Romania devine una dintre putinele tari din lume care devine independenta energetic. De asemenea, suprataxare zero nu putea fi acceptata pentur ca nu poti ca stat roman sa nu incasezi absolut nimic", a completat Dragnea, dupa votul final.

La aceasta se adauga ale venituri generate pentru statul roman din impozite pe profit, impozit pe venit, dividende, contributii sociale, estimate la minimum 2 miliarde de dolari. Astfel, suma totala incasata de statul roman va depasi 20 de miliarde de dolari, potrivit estimarilor liderului PSD.

In plus, 50% din productie ar urma sa fie tranzactionata in Romania iar o parte din sume ar urma sa mearga spre fondul destinat parteneriatelor public-private, potrivit masurilor prezentate luni.

Legea offshore se afla pe ordinea de zi a sedintei comune a comisiilor pentru industrii, pentru buget-finante si pentru administratie, care are loc luni. In cele din urma, aceste lege a fost votata si aprobata. 

viewscnt
TAGURI: liviu dragnea

Urmareste-ne pe Facebook