Dragobete 2023. Care este semnificația sărbătorii?

Dragobete 2023. În fiecare an, pe data de 24 februarie este celebrat Dragobetele. Această zi este destinată pentru a demonstra iubirea față de partener.

Author: Alexandra Bercea luni 20 februarie 2023 , 14:38

Dragobete 2023. Care este semnificația sărbătorii?

Dragobete 2023. Care este semnificația sărbătorii?

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Dragobete 2023. Iată ce semnificație are Dragobetele!

Care este semnificația sărbătorii?

Ziua de Dragobete se sărbătorește în fiecare an pe 24 februarie.

Dragobetele este o zi dedicată iubirii și una dintre cele mai frumoase tradiții ale poporului nostru. Iată cum celebrau strămoșii această zi!

Dragobete 2023. Care este semnificația sărbătorii?

Dragobete 2023. Care este semnificația sărbătorii?

În legenda populară, se spune că Dragobetele este fiul babei Dochia.

El era un tânăr chipeș, iubăreț, care seducea toate femeile care-i apăreau în cale. În prezent, Dragobetele reprezintă simbolul suprem al dragostei autohtone.

Citește și: Dragobete 2023. Superstiții de sărbătoarea iubirii

Celebrarea Dragobetelui se bucură de o simbolistică aparte, extrem de bogată și interesantă. Acesta reprezintă atât începutul, cât și sfârșitul, începerea unui nou anotimp, moment în care natura începe să prindă viață, dar și sfârșitul desfrâurilor lumești deoarece începe Postul Sfânt al Paștelui.

Citeste si: O femeie de 30 de ani a rămas însărcinată, dar nu știe cine este tatăl. Tot ce își amintește despre el este că avea 19 ani- kanald.ro

Citeste si: Dinu Maxer a vorbit despre medicul estetician cu care Deea a fost acuzată că l-a înșelat- wowbiz.ro

Dragobetele este un personaj transmis din generație în generație, încă de la vechii daci. Dragobetele a fost transformat ulterior într-un protector al tinerilor și patron al iubirii.

În legenda populară, se spune că Dragobetele este fiul babei Dochia.

El era un tânăr chipeș, iubăreț, care seducea toate femeile care-i apăreau în cale. În prezent, Dragobetele reprezintă simbolul suprem al dragostei autohtone. Celebrarea Dragobetelui se bucură de o simbolistică aparte, extrem de bogată și interesantă. Acesta reprezintă atât începutul, cât și sfârșitul, începerea unui nou anotimp, moment în care natura începe să prindă viață, dar și sfârșitul desfrâurilor lumești deoarece începe Postul Sfânt al Paștelui. 

Se spune că cei care sărbătoresc Dragobetele sunt feriți de boli, mai ales de febră și că gospodarii sunt ajutați să aibă un an îmbelșugat.

Superstiții de Dragobete 2023

Dragobete 2023. Care este semnificația sărbătorii?

Dragobete 2023. Care este semnificația sărbătorii?

În această zi, fetele trebuie să se întâlnească cu persoane de sex masculin. Altfel nu vor avea deloc parte de iubire de-a lungul întregului an. Totodată, în sate se credea că fetele care ating un bărbat dintr-un sat învecinat vor fi drăgăstoase tot timpul anului.

Citeste si: “Mi-am format un principiu de viață care s-ar putea să supere pe multă lume.” Dinu Maxer a dezvăluit motivele reale ale divorțului- kfetele.ro

Citeste si: Dinu Maxer a rupt tăcerea și a oferit primele detalii despre divorțul de Deea Maxer. Fosta lui soția a trimis un mesaj în direct: "Incompatibili în principii, dorințe, vise, mentalitate, planuri, putere de iubire și implicare”- radioimpuls.ro

În anumite sate uitate ale României, din pământ se scot rădăcini de spânz pe care oamenii le folosesc ulterior drept leac pentru vindecarea anumitor boli.

Este obligatoriu ca în această zi bărbaţii să se afle în relaţii cordiale cu persoanele de sex feminin. Bărbaţii nu au voie să necăjească femeile şi nici să se angajeze în gâlcevi căci astfel îi aştepta o primăvară cu ghinion şi un an deloc prielnic. Atât băieţii, cât şi fetele au datoria de a se veseli în această zi pentru a avea parte de iubire întreg anul.

Citește și: Dragobete 2023: Obiceiuri românești de Ziua Îndrăgostiţilor pentru 24 februarie

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si