Drama continua in familia Elodiei Ghinescu! Fratele celebrei avocate ucise de Cioaca a fost condamnat la inchisoare! Robert este profesor de religie

Robert Ghinescu (46 de ani) este fratele Elodiei, celebra avocata omorata de politistul Cristian Cioaca.

Webeditor: C.I.P. Author: Petru Luca luni 03 septembrie 2018 , 21:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In 2013, politistul Cristian Cioaca a fost condamnat definitiv la 15 ani si 8 luni de inchisoare pentru uciderea sotiei, avocata Elodia Ghinescu, disparuta de acasa in seara zilei de 29 august 2007. In noiembrie 2011, chiar si in lipsa cadavrului Elodiei, inca de negasit, avocata a fost declarata oficial moarta, tocmai pentru ca procesul lui Cioaca sa poata inainta.

Fratele Elodiei, Robert Ghinescu, a sustinut mereu, impreuna cu mama lui, ca politistul este ucigasul, in ciuda faptului ca in spatiul public se vehiculeaza o multime de teorii, mai mult sau mai putin bazate pe realitate.

Profesor de religie la un liceu din Zarnesti, Robert se ocupa si de pensiunea familiei din Candesti (judetul Arges), deschisa relativ recent dupa renovarea casei in care a copilarit Elodia. Fratele Elodiei traverseaza insa, mai nou, o perioada tulbure, fiind condamnat la inchisoare pentru  "refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice".

Iata si sentinta oficiala data de Judecatoria Zarnesti in ceea ce-l priveste pe Robert Ghinescu: 

"Solutia pe scurt: PENTRU ACESTE MOTIVE, ÎN NUMELE LEGII, HOTĂRĂŞTE: În baza art.

337 din Codul penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.p.p., stabileşte pentru inculpatul GHINESCU CONSTANTIN-ROBERT, pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârsirea infractiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. În baza art. 17 alin. 2 C.p.p., raportat la art. 83 din Codul penal, amână aplicarea pedepsei de 1 an închisoare stabilite în sarcina inculpatului GHINESCU CONSTANTIN-ROBERT, pe durata termenului de supraveghere de 2 ani, prevăzut de art. 84 din Codul penal. În baza art. 85 alin. 1 din Codul penal, pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Braşov, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 85 alin. 2 lit. g) din Codul penal, interzice inculpatului pe o perioadă de un an de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri exercitiul dreptului de a conduce vehicule pentru care este necesară detinerea unui permis de conducere. În baza art. 404 alin. 3 C.p.p. şi art. 88 din Codul penal, atrage atenţia inculpatului că, în cazul nerespectării cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere sau al săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, se va revoca amânarea şi se va dispune aplicarea pedepsei stabilite. În baza art. 274 alin. 1 C.p.p., obligă pe inculpat la plata sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei hotărârii. Pronunţată în şedinţă publică", au anuntat judecatorii pe 22 iunie 2018.

Pe 3 iulie, fratele Elodiei Ghinescu a facut apel la decizia instantei brasovene, care urmeaza sa se judece in curand. Practic, din fericire pentru fratele Elodiei, daca sentinta initiala ramane valabila si dupa apel, Robert Ghinescu va face un an de inchisoare doar daca in termenul de supraveghere de 2 ani incalca masurile de supraveghere dispuse de instanta sau calca iar stramb, in alt dosar, in raport cu legea. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si