Drama elevului in scaun cu rotile continua. Stef a fost nevoit sa vina de pe patul spital la scoala ca sa dea test oral la sport

Drama elevului in scaun cu rotile continua. Chiar daca suntem la al saselea reportaj in care atragem atentia asupra neregulilor, ne lovim in continuare de aceleasi usi inchise. De data aceasta Stef a ramas cu situatia neincheiata si a fost nevoit sa vina de pe patul de spital ca sa dea un test oral la sport! Am incercat sa obtinem din nou un punct de vedere de la scoala, dar si de la Minister. Iata cum a fost tratat!

Webeditor: A.C. Author: Stirile Kanal D marți 11 iulie 2017 , 19:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Este pentru a treia oara cand se face abuz de forta la colegiul Mihai Eminescu din capitala! La fel am fost tratati si in trecut in incercarea noastra de a afla de ce un elev in scaun cu rotile este impiedicat sa invete!

De ani de intregi Stefan Stoian se lupta cu batjocura si birocratia din invatamantul romanesc. Nici macar sentintele judecatoresti si executorii pe care le-a obtinut nu se pot pune cu sistemul si reavointa! Iar dupa cum vedeti nici principiul libertatii presei si nici interesul public justificat nu sunt respectate! Astazi ne-am intors la Colegiul National Mihai Eminescu impreuna cu Stef. Motivul? Halucinant! Situatia este neincheiata la educatie fizica si sport.

Motivul situatiei neincheiate este...numarul mare de absente la orele de sport. Ore pe care Stef spune ca a dorit sa le faca deoarece trebuia sa beneficieze de un program special constand in mobilizari si kinetoterapie...Insa, accesul la sala de sport i-a fost limitat!

Mai exact ingrijitorul pe care Inspectoratul Scolar l-a desemnat sa-l asiste pe Stef la urcarea scarilor a refuzat sa-l ajute.....pe motiv ca: „Eu nu am instructiuni facute la caruciorul ala si nu fac asa ceva! Nu fac asa ceva! Si sala de sport e si ea peste trepte.

Acolo cum faceti? Nu stiu! Programul lui de mobilizati o ora la fiecare 3 ore? Nu, nu”.

Si uite asa a ramas elevul Stoian cu situatia neincheiata la educatie fizica. Iar acum este chemat la liceu sa dea un test oral la sport pentru a i se-ncheia situatia scolara! Dupa o jumatate de ora aflam si in ce a constat acest test oral....la sport.

Pare o gluma chiar si pentru secretarul de stat al Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Dizabilitati. Asa ca incercam sa cerem un punct de verere oficial doamnei director, Beldie Tanta Simona: „Ideea este ca la doamna director daca mergem o sa ne trateze cu acelasi dezinteres ca si pana astazi”.

Este incredibil, dar se intampla Cadrele didactice platite de la buget inchid usile unei institutii publice cand si cum au chef, fara ca inspectoratul scolar sau politia sa faca ceva in aceasta privinita. Asa ca incercam direct la Ministerul Educatiei Nationale!

Tot legea ne permite sa mergem pana la capat pentru aflarea adevarului in probleme de interes public justificat.

DECIZIE nr.248 din 1 iulie 2004:

Art. 3) Sunt considerate a fi de interes public justificat orice probleme, fapte sau evenimente locale ori nationale, cu semnificatie pentru viata comunitatii si care nu incalca drepturile si libertatile fundamentale ale omului.
Art. 4) Dreptul la propria imagine nu trebuie sa impiedice aflarea adevarului in probleme de interes public justificat.

Chiar si asa nici la marele minister al educatiei, Stef nu este tratat ca un om cu nevoi speciale ci mai degraba ca un obiect care trebuie lasat...afara!!!

De fapt, motivul pentru care Stef nu este primit in minister este ca...intrarea respectiva nu respecta normele legale obligatorii pentru persoanele cu dizabilitati. Cu alte cuvinte nu are rampa!

Dupa cate am vazut se pare ca nu! Ba din contra, faptul ca mama isi ajuta fiul sa treaca peste obstacolele sistemului este vazut ca.... un abuz! Asa suna explicatia halucinanta a unui angajat al ministerului...

Am gasit totusi in alta parte un raspuns pertinent referitor la toata situatia! La Autoritatea Nationala Pentru Persoanele cu Dizabilitati.

Dar una e legea si alta e realitatea!!!


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si