Drama neștiută a Irinei Margareta Nistor ”Aveam nevoie de bani pentru medicamente, pentru întreținerea casei...” DEZVĂLUIRI

Irina Margareta Nistor are cea mai cunoscuta voce din Romania. Criticul de film a tradus zeci de mii de filme care, in perioada comunismului, erau dublate pe casete video.

Author: C.L. luni 18 martie 2019 , 09:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Insa, femeia care ne-a incantat cu cele mai frumoase filme a trăit, după Revoluție o drama pe care puțin o știu.

Irina Margareta Nistor a fost atât pe vremea lui Ceaușescu, dar și după Revoluție, angajata TVR.

Dar, cel mai cunoscut critic de film de la noi, a avut parte de o experiență neplăcută când s-a trezit…șomer!

Irina Margareta Nistor a fost șomeră

”Acum vreo 20 de ani am rămas șomeră total. Și pentru că aveam un nume, toată lumea se ferea de mine: „Vine asta și se pune șefă, nu e bine!”. Așa că am tras mâța de coadă vreun an și ceva, în condițiile în care mama era bolnavă, aveam nevoie de bani pentru medicamente, pentru întreținerea casei…

M-au dat afară din televiziune în 1999, la marea epurare, restructurare îi zicea. Ne-au dat pe toți, și pe mine, și pe Viorica Bucur, pe toți.

Cred că unul din motive a fost ceva de genul că aveam deja 43 de ani și nu mai puteam apărea pe post. Ceea ce mi se pare caraghios, având în vedere că acum am aproape 62 de ani și apar la orice oră”, a mărturisit Irina Margareta Nistor recent într-un interviu pentru revista Life.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si