Drona Reaper și două avioane SU-27 Flanker operau deasupra apelor internaționale de deasupra Mării Negre când unul dintre avioanele rusești a zburat intenționat în fața dronei fără pilot și a aruncat combustibil în fața dispozitivului american care opera în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre.

Cum a fost doborâtă drona

Unul dintre avioane a avariat apoi elicea Reaper, care este montată în partea din spate a dronei.

Avarierea elicei a forțat SUA să doboare Reaper în apele internaționale din Marea Neagră.

Citește și: Noi detalii în cazul accidentului rutier de la Petroșani în care șase copii au fost răniți. Unul dintre ei a murit

Potrivit Comandamentului European al SUA, incidentul a avut loc în jurul orei 7:03 CET (08:03, ora României).

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: Grav accident rutier: cinci victime în urma impactului. A fost necesară intervenția elicopterului SMURD

Comandantul Forțelor Aeriene ale Statelor Unite din Europa, James Hecker susține că drona americană „desfășura operațiuni de rutină în spațiul aerian internațional când a fost interceptată și lovită de o aeronavă rusă”.

Ce a transmis Comandantul Forțelor Aeriene Americane

SUA mai afirmă că, înainte de coliziune, avionul SU-27  a zburat în fața MQ-9 într-un mod „nesăbuit, nepotrivit pentru mediu și neprofesionist”.

Citește și: Percheziții de ultim moment: sunt vizate persoane acuzate de luare de mită, dare de mită, deturnarea licitaţiilor publice, uciderea animalelor, fals material în înscrisuri oficiale şi spălarea banilor

„Azi dimineață la ora 8.03 (ora României), o aeronavă rusească a lovit elicea MQ-9, ceea ce a făcut ca forțele americane să fie nevoite să doboare MQ-9 în apele internaționale. De câteva ori înainte de coliziune, aeronavele SU-27 au aruncat combustibil și au zburat în fața dronei într-o manieră nesăbuită, nesănătoasă din punct de vedere ecologic și neprofesională.

Acest incident demonstrează o lipsă de comptențe, pe lângă faptul că este nesigur și neprofesionist”, a declarat comandantul Forțelor Aeriene ale Statelor Unite din Europa.

Citește și: FOTO- Imagini înfiorătoare cu un imigrant care înjunghie un student, în încercarea de a fi expulzat din Marea Britanie/Avocat: ”Se prezintă ca o persoană foarte naivă. A experimentat remușcări”

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Drona de tip Reaper, fabricată de societatea americană General Atomics, este o aeronavă pilotată de la distanţă de tip MALE (altitudine medie, anduranţă lungă), echipată cu senzori ultramoderni- bulă optronică şi radar- în vederea unor operaţiuni de supraveghere la o viteză de croazieră de 335 de kilometri pe oră.

Cu o anvergură de 20 de metri, ea are o anduranţă de 24 de ore de zbor. Ea poate duce la bord mai multe tipuri de armament, printre care bombe cu ghidaj laser şi/sau GPS (GBU) şi rachete de tip Hellfire.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si