Duminică, 15 decembrie, sărbătoare mare pentru toți enoriașii. Prăznuire cu 10 zile înainte de Crăciun

Duminică, 15 decembrie, este sărbătoare în România. Calendarul ortodox român prăznuiește doi sfinți importanți.

G.B., sâmbătă 14 decembrie 2019 , 17:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cu 10 zile înainte de sărbătoarea Crăciunului, în calendarul ortodox sunt menționați doi mari sfinți: Sfântul Mucenic Elefterie și mama sa, Sfânta Muceniță Anita.

Românii îl prăznuiesc pe Sfântul Mucenic Elefterie în fiecare an. Sfântul s-a născut la Roma, într-o familie de creștini. Tot în această zi este prăznuită și mama sa, Sfânta Anita, cea care a fost botezată de Sfântul Apostol Pavel, scrie crestinortodox.ro.

Duminică, 15 decembrie, sărbătoare mare pentru toți enoriașii. Prăznuire cu 10 zile înainte de Crăciun

Sfântul Elefterie a convertit mai multe persoane la creștinism și a făcut numeroase lucruri bune. După toate chinurile pe care le-a îndurat, oamenii au fost uimiți de faptul că nu a suferit nici măcar o rană. Pentru că nu a reușit să fie rănit, Sfântului Eleferie i s-a tăiat capul. De același sfârșit a avut parte și mama acestuia. Sfintei Mucenițe Ania i s-a tăiat și ei capul, în momentul în care s-a aplecat pentru a-și îmbrățișa fiul pentru ultima dată.

Citeste si: Alertă în Munții Făgăraș. Doi turiști au fost prinși de avalanșă

Duminică, 15 decembrie, sărbătoare mare pentru toți enoriașii. Prăznuire cu 10 zile înainte de Crăciun

Citeste si: Anul 2020 vine cu o veste tristă pentru români. Profeția care arată cum România va fi cucerită de unul dintre "dușmani"

Cea mai puternică rugăciune făcătoare de minuni, către sfântul Elefterie

„Ca pe o podoabă a preoților și îndemnător al purtătorilor de chinuri, toți pe tine te cinstim și te rugăm: Sfinte Mucenice Elefterie, pe cei ce prăznuiesc cu dragoste pomenirea ta, din multe feluri de nevoi îi eliberează, rugându-te lui Dumnezeu neîncetat pentru noi toți care-ți cântăm: Bucură-te, Sfinte Mucenice Elefterie, mare făcător de minuni!".

Sfântul Elefterie este cunoscut pentru numeroasele minuni pe care le-a făcut, în ziua de 15 decembrie este bine să spui rugăciunea făcătoare de minuni, care va aduce lucruri bune și în viața ta.

Citeste si: IGPR: 580 de persoane prinse în flagrant, în această săptămână

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si