Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Gialacuta, ”satul – fantomă” din Munții Mehedințiului

Emisiunea “Asta-i România!” ne invită să aflăm, duminica aceasta, povestea Gialacutei, satul superb din comuna Brănișca, județul Hunedoara, un loc care pare blestemat să nu ajungă picior de om pe aceste meleaguri.

Author: Alina Raducu vineri 28 mai 2021 , 18:08

Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”,  Gialacuta, ”satul – fantomă” din Munții Mehedințiului
Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Gialacuta, ”satul – fantomă” din Munții Mehedințiului
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

După ce a ars biserica satului toți oamenii au plecat, lăsând în urmă casele cu tot ce era în ele, cu porţi ruginite şi ferecate, cu obloane trase, fântâni secate și rufe uitate la uscat.

Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”,  Gialacuta, ”satul – fantomă” din Munții Mehedințiului
Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Gialacuta, ”satul – fantomă” din Munții Mehedințiului[Sursa foto: Captură KANAL D]

Citeste si: Kanal D, pe primul loc, cu „Asta-i Romania!”, la nivelul întregii țări și la orașe

Un singur om mai locuiește aici, nea Loghin, și tot el ne va spune, pe îndelete, povestea satului. Singur în valea pustietății, nea Loghin este omul care trăiește precum un pustnic într-un colț de Rai. E singurul și ultimul localnic care mai poate spune povestea satului Gialacuta, așa-zisul sat-fantoma din Munții Mehedințiului.

Citeste si: Seară de gală la “Survivor România”. Concurenții rămăși în competiție au avut parte de un răsfăț de zile mari

Iar dacă la începutul secolului trecut, Gialacuta număra 300 de suflete, astăzi a mai rămas numai unul, moș Loghin, care este bătrân, și bolnav de singurătate. Vorbește greu de fel, dar faptul că aici în pustiu n-are cu cine schimba două vorbe l-a afectat și mai mult.

Citeste si: Kanal D, lider absolut de audiență cu “Survivor România”. Peste 2 milioane de telespectatori, cu ochii pe editia de aseara a reality-ului fenomen

Nu ratați, duminica aceasta, o ediție impresionantă “Asta-i România!”, începând cu ora 14:30, emisiunea prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si