Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”: O mie de poveşti de viaţă într-un singur om, păstrător al tradiţiilor

Duminica aceasta, începând cu ora 14:30, echipa "Asta-i România", ajunge în satul Desești, Județul Maramureș, pentru a-l cunoaște pe Tataia Petrea, așa cum îl știe țoată lumea, un cioban cu 300 de oi și o mie de povești de viață. Departe de oameni, bătrânul de 72 de ani se încăpățânează să trăiască singur în armonie cu natura, după reguli vechi, nescrise.

Author: Sorin Negru vineri 14 ianuarie 2022 , 16:57

Nu pierdeți un reportaj emoționant, marca "Asta-i România", duminică, începând cu ora 14:30, la Kanal D.

[Sursa foto: Kanal D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Precum un pustnic, apărat de Dumnezeu și de câinii săi ciobănești, bătrânul cutreieră dealurile maramureșene, cu păduri bogate și case tradiționale, unde timpul pare că se scurge mai domol. La cei 72 de ani este plin de viață și mai agil decât mulți tineri de la oraș.

Citeste si: Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în „ROventura”, La pas către „Perla Munților Apuseni”

Citeste si: Oana Roman, revoltată după ce a văzut cât costă un banal croissant: „Mai scump ca la Paris???”- kanald.ro

Citeste si: Ce vitamine sunt bune pentru sanatatea creierului

Citeste si: „Nu vreau să mor. Vă implor. Trebuie să încep radio-chimio” Oana Lis, strigăt de ajutor în mediul online. Soția fostului edil a rămas impresionată de cazul unei femei bolnave de cancer- wowbiz.ro

Aici e locul în care se simte cel mai bine, unde viața are sens, miros și gust. Pe dealurile astea, unde zilele curg lin de la apus la răsărit se află numai el și oile lui, animalele care i-au învățat deja vorba și pasul. Are doar opt clase, dar a deprins școala vieții și vorba tăioasă. Se numără printre ultimii ciobani care mai trăiesc după reguli arhaice, și probabil că, odată cu el, va dispărea o întreagă tradiție.

Citeste si: “Asta-i România”: Tinerii readuc speranța în satele românești

Nu pierdeți un reportaj emoționant, marca "Asta-i România", duminică, începând cu ora 14:30, la Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si