Deputatul AUR de Constanţa Dumitru Focşa şi-ar fi agresat soţia, în noaptea de miercuri spre joi, femeia refuzând să meargă la spital, dar şi să fie emis un ordin de restricţie împotriva soţul său. Poliţiştii fac cercetări în acest caz pentru comiterea infracţiunii de violenţă în familie.

Ce au anunțat autoritățile în acest caz

Inspectoratul de Poliţie al Județului Constanţa a transmis că poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Lumina au fost sesizaţi, prin apel 112, joi, în jurul orei 2.00,

de către o femeie, cu privire la faptul că ar fi fost agresată fizic de către soţul său, la domiciliul comun din localitatea Lumina.

Citește și: VIDEO- De Crăciun au primit... bătaie. Un grup de turiști bucureșteni s-a bătut cu câțiva olteni din cauza muzicii, la o pensiune de pe Valea Argeșului

„Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificate persoanele în cauză, respectiv un bărbat, de 57 de ani, dar şi persoana vătămată, de 49 de ani, care prezenta urme vizibile de violenţă. Poliţiştii au solicitat o ambulanţă, personalul medical acordând îngrijiri de specialitate femeii, aceasta refuzând transportarea la spital. Poliţiştii au întocmit imediat formularul de evaluare a riscului, reieşind risc iminent, însă femeia s-a opus emiterii unui ordin de protecţie provizoriu”, a transmis IPJ Constanţa.

În cauză poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de violenţă în familie.

De asemenea, IPJ Constanţa a precizat că a fost solicitată intervenţia unei echipe din cadrul D.G.A.S.P.C.

Constanţa, având în vedere că la incident a asistat şi o minoră.

Conform unor surse apropiate anchetei, bărbatul care şi-a agresat soţia este deputatul AUR de Constanţa Dumitru Focşa.

Politicianul mărturisea că nu este de acord cu violența

În urmă cu doar câteva luni, Dumitru Viorel Focșa afirma că statul român este complicele infractorilor și de asemenea făcea comparații cu statisticile altor țări împotriva violenței.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO-O copilă a fost băută într-un tramvai din Capitală

„Statul este complicele infractorilor!

DECLARAȚIE POLITICĂ

✅️În cazul agresorilor sexuali, toate statisticile ne arată că riscul recidivei este foarte ridicat. În cazul pedofililor este și mai ridicat! Oficial, 75% dintre agresorii sexuali recidivează în primii 3 ani!
✅️Recent s-a aflat că autorul episodului tragic, în care două fetițe au fost violate, a fost acuzat pentru act sexual cu minor/viol și, din pedeapsa de 10 ani, a executat mult mai puțin, fiind eliberat în 2020! Nici nu au trecut doi ani de la liberare.
✅️În țări, precum Irlanda, Canada sau America, măsurile luate împotriva violatorilor, a pedofililor, sunt drastice: în Canada, spre exemplu, se urmăresc și se monitorizează îndeaproape cazurile violatorilor liberați și 20 de ani după executarea condamnării! În Irlanda, Irlanda, agresorii sexuali au, obligatoriu, 60 de sesiuni de psihoterapie, iar la liberare se evaluează riscurile pentru comunitate și se adopta măsuri stricte: dacă riscul este ridicat, violatorul nici măcar nu este lăsat liber în comunitate.

În unele state din America, fostul condamnat este introdus în locuințe protejate departe de comunitate, este monitorizat 24h/24 prin brățări electronice și îi este interzis să frecventeze locuri unde pot fi mai mulți copii precum școli/terenuri de sport/locuri de joacă.
✅️ În schimb, la noi, stimați colegi, individul era înscris în Registrul Național al Agresorilor Sexuali... Cu ce a ajutat asta?”, a transmis politicianul.

Citește și: Un bărbat din Drobeta Turnu Severin susține că a fost snopit în bătaie de un tânăr pe care l-a luat la ocazie. Victima l-a acuzat pe atacator că i-a furat telefonul

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Viorel Focșa a vorbit și despre abuzurile sexuale care au loc la nivelul întregii țări: „La ce a folosit?
✅️Statul român, stimați colegi, este complice la aceste violuri. Și vă voi explica și de ce: din punct de vedere juridic, complice este participantul care înlesnește sau ajută în orice mod la săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală sau favorizează făptuitorul, care are o contribuţie indirectă, la săvârşirea infracţiunii. Prin activitatea sa, complicele nu săvârşeşte în mod nemijlocit fapta prevăzută de legea penală, ci ușurează, favorizează, această săvârşire, făcând, prin sprijinul pe care îl dă, ca autorul s-o comită mai uşor și mai repede.
Iar statul român, prin sistemul de justiție nu a luat toate măsurile necesare pentru că un violator liberat să nu recidiveze!
✅️Din 2024, vă asigur că Alianța pentru Unirea Românilor va corecta toate aceste disfuncționalități!

Vă mulțumesc,
Dumitru-Viorel FOCŞA,
Deputat AUR, deputat în circumscripția electorală nr.14 CONSTANŢA”, a încheiat acesta.

Citește și: Cum a reușit Daniel Pancu să ia bătaie într-un club din Capitală: „De atunci n-am mai călcat în club”. Dezvăluiri incendiare la „Fiță cu Adiță”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si