Dupa Alexandru Arsinel, este randul lui Victor Socaciu sa dea socoteala la DIICOT in dosarul medicului Mihai Lucan

Victor Socaciu este audiat, luni dimineata, la DIICOT, in dosarul medicului Mihai Lucan.

I. I., luni 15 ianuarie 2018 , 09:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In 2009 ca Victor Socaciu a primit doi rinichi de la o fetita de 10 ani intrata in moarte cerebrala, in conditiile in care existau copii care ar fi putut beneficia de acest transplant, scrie News.ro.

Cantaretul a subliniat in repetate randuri ca nu a avut un tratament preferential si ca, a facut analize la profesorul Lucan si dupa cateva luni a fost chemat pentru ca se ivise ocazia transplantului,  constatatandu-se  "o foarte buna compatibilitate". In perioada respective, Socaciu a fost membru PSD.

Alexandru Arsinel, un alt pacient celebru al medicului Mihai Lucan a fost audiat joi la DIICOT.  La iesirea de la audieri, el a declarat ca a incercat, "in masura amintirilor", sa raspunda intrebarilor procurorilor. Arsinel a spus ca sentimentele sale fata de Mihai Lucan nu s-au schimbat si ca ii ramane recunoscator acestuia.

In 21 decembrie, Mihai Lucan, fiul acestuia, directorul administrativ al Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj, Dan Emil Fofiu - Sanpatreanu si directorul economic Sanda Rodica Baciu au fost retinuti pentru 24 de ore de catre procurorii DIICOT, pentru delapidare si constituirea unui grup infractional organizat. In 22 decembrie, magistratii Tribunalului Bucuresti au respins cererea procurorilor DIICOT de arestare preventiva a fostului sef al Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj si a fiului acestuia, hotarand sa fie plasati sub control judiciar. In prezent, Mihai Lucan se afla in arest la domiciliu.

Conform procurorilor, membrii grupului au prejudiciat Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca, inclusiv prin folosirea unui aparat utilizat in tratarea diferitelor forme de cancer prin crioterapie, aparat care a fost transferat la clinica privata fara acte, consumabilele necesare find achitate tot de institut. Astfel au fost tratati 159 de pacienti, findu-le percepute sume cuprinse intre 3.000 si 6.700 euro/interventie.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si