După coronavirus vine apocalipsa economică! Cristian Sima: ”Va fi criză, băncile vor crăpa, va fi măcel”

După coronavirus, luma va intra într-o criză economică profundă, mai gravă decât cea din 2008, crede brokerul Cristian Sima, fost director al bursei de la Sibiu.

Author: Radu Constantin joi 12 martie 2020 , 07:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Cristian Sima prevede un scenariu sumbru, după pandemia de coronavirus. Fostul șef al bursei de la Sibiu susține că va urma o inflație galopantă și o criză economică mult mai gravă decât cea din 2008.

Brokerul stabilit în Elveția a anunțat încă din 9 martie că bursele se resimt puternic: ”Astăzi va fi măcel pe piețele financiare, putem avea și scăderi ale indicilor de 10%, la deschiderea NY pesemne vor tăia iar dobânzile cu 0.5%, o altă greșeală, apoi va fi rebound și pesemne, când corona va disprea, vor rămâne într-o recesiune economică profundă. Dobânzile la 10 ani în America sunt 0.26% din 1.80 acum 3 săptămâni. Vor fi zero. Apoi vom ave ainflație mare și o criză mai mare decât cea din 2008. Nu intrați în panică”, scria Sima în urmă cu câteva zile.

Cristian Sima: ”Puțini vor supraviețui”

Cristian Sima a revenit ulterior cu un mesaj mult mai detaliat și mai puțin tehnic.  

”Momentan criza se manifestă la nivelul oamenilor de rând prin panică și lupta ca-n junglă pentru supraviețuire. Suntem egoiști și nu ne pasă de ceilalti, fără să realizăm ca e la fel ca-n trafic, nu vrei să lași pe nimeni să treacă, nu vei trece nici tu. Câteva guverne occidentale mai deștepte realizează deja criza economică ce va urma și dupa ce virusul o să dispara. Vom avea dobânzi negative, lume fericită, se vor lua case dar vei da mai puțini bani în timp. Se vor tipări bani, pentru că deja Germania are dobânzile la -1%, Elveția la -0.9% și tot așa. Vom avea o inflație mai mare decât după Revoluție. Băncile, cu dobânzile la zero vor crăpa și automat toți deponenții vor pierde banii. De fiecare dată când vi se da ceva pe gratis sau sub preț gândiți-vă ce e ascuns în spate.

UK a tăiat dobânda acum 5 minute cu 0.5%, ce a făcut bursa? A crescut 50 de puncte amărâte și deja dă înapoi, lumea e în panică și a înțeles că nimic nu poate opri criza. În 2008, în loc să lăsăm selecția naturală printre bănci, le-am ajutat cu banii contribuabililor, acum nu putem ajuta populația omenirii cu bani fără să tipărim alți bani. Țările sunt îndatorate la maxim, America are 23 de trilioane datorie, 23.000 de miliarde, va avea la 31 decemebrie pesemene 26 de trilioane, cine va plăti aceste datorii? Că toți au datorii, am trăit mai mult decât ne permite plapuma și asta din 1945 pâna azi.

Citeste si: VIDEO| Numărul cazurilor de coronavirus din România, creștere alarmantă

China a calmat virusul pentru că e o dictatură în democrațiile occidentale sistemul nu e polițienesc și nu va funcționa. Selecția naturală nu va fi făcută de corona, ci de economie, puțini vor supraviețui, iar mulți dintre cei ce vor supraviețui vor avea nevoie de supa săracului ca-n 1929. Asta pentru că la crizele precendente nu am lăsat să funcționeze selecția naturală. Astăzi prevad un alt măcel pe piețe, joia neagră e la orizont, ce mult seamănă situația de azi cu octombrie 1929, istoria se repeta”, a scris Cristain Sima pe contul lui de socializare.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si