E cel mai bun elev din generatia lui, insa va face "profesionala" din cauza saraciei: "Sper sa fac într-o zi facultatea, sa studiez Mate-Info"

Alexandru Dabija a fost cel mai bun elev al Scolii Alunisu, din comuna Spineni, judetul Olt. A avut planuri mari: isi dorea sa faca matematica si informatica si spera sa aiba sansa sa fie selectionat la un club de fotbal, insa parintii au ales sa il duca la o scoala profesionala, pentru ca aici, baiatul primeste o bursa de 700 de lei pe luna.

duminică 25 septembrie 2016 , 10:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Parintii, care au o situtatie financare precara, spun ca din cei 700 de lei isi pot tine copilul la scoala. Bursa a fost motivul pentru care baiatul a renuntat la liceul teoretic pentru a urma cursurile unei scoli protesionale.

„A trebuit sa ma gândesc si la el, dar si la fratii lui, sunt toti ai mei. Pentru ei lupt, sa-i vad realizati, cu facultate, oricât va fi de greu. Sper ca într-o zi sa faca facultatea, de fapt trebuie s-o faca, sa faca Mate-Info, desi eu as fi vrut Dreptul. Nu ma las! Am sa lupt pentru acest lucru toata viata!“, spune convinsa mama lui Alexandru, Anisoara Fuior, pentru adevarul.ro.

Fostul profesor al lui Alexandru spune ca baiatul are un talent extraordinar la fotbal: „E extraordinar, va spun, e extraordinar! De la un cap la altul al terenului nu-i ia nimeni mingea. Daca l-ar vedea un antrenor, ar fi mirat sa afle ca nu se pregateste cu nimeni, se antreneaza asa, pe vai, pe dealuri. Va spun, e magie ce face copilul asta!”.

El recunoaste, timid, ca iubesre mult fotbalul, insa nu a lasat deoparte nici invatatul. Tot directorul scolii spune ca in pauze, baiatul isi scoatea cartea si citea. Nici fetele, telefoanele sau Facebook-ul nu-l atrag.

Alexandru spera ca intr-o zi isi va indeplini visul si va ajunge la un club de fotbal. Problema lui ramane in continuare lipsa banilor: „Sper sa fac într-o zi facultatea, sa studiez Mate-Info“.

Povestea lui Alexandru AICI.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si