E oficial! Iaşul devine Capitala istorică a României! Proiectul de lege a fost votat de majoritatea deputaţilor

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, cu 238 de voturi "pentru" si sapte abtineri, proiectul de lege pentru declararea municipiului Iasi drept "Capitala istorica" a Romaniei.

G. S., miercuri 28 noiembrie 2018 , 14:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit proiectului initiat de social-democratul iesean Vasile Toma, in anul Centenarului, pentru reconsiderarea rolului istoriei si al culturii nationale, municipiul Iasi se declara "Capitala istorica" a Romaniei. Reprezentantii grupurilor parlamentare au sustinut acest proiect, mentionand ca este unul simbolic, iar Iasiul merita cu prisosinta acest titlu.

"Dragi ieseni, dragi romani,

In sufletul nostru Iesean, Iasul este capitala istorica a Romaniei de 100 de ani. Astazi, prin votul Camerei Deputatilor, dupa ce si noi senatorii am votat in unanimitate legea initiata de mine impreuna cu colegii parlamentari din Bacau si Iasi, am primit aceasta recunostinta la nivel national. Fiecare roman, de la Nistru pana la Tisa, de la Hotin pana la Mare, de la Olt pana la Crisuri, de la Turnu pana la Dorohoi... stie ca Iasul este mandra capitala istorica a Romaniei! Am scris aceasta lege cu gandul la ieseni, la sacrificiul fondator facut de inaintasii nostri moldoveni. Iasul se dezvolta frumos astazi si merita cu siguranta mai mult!", a transmis senatorul iesean Vasile Toma.

Camera Deputatilor este for decizional.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si