E oficial! Viorica Dăncilă este candidatul PSD la alegerile prezidențiale

Viorica Dăncilă a fost votată de majoritatea PSD ca fiind unicul candidat la alegerile prezidențiale.

R.B., marți 23 iulie 2019 , 12:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Update 16:48 - E oficial. Viorica Dăncilă este candidatul PSD la alegerile prezidențiale.
 

Doar doi pesediști au votat împotrivă, Paul Stănescu și Dumitru Buzatu. Comitetului Executiv urmează să valideze propunerea, iar decizia finală de validare a candidatului va fi luată la congresul PSD din 3 august. 

Gabriela Firea a anunțat că își retrage candidatura  pentru desemnarea prezidențiabilului PSD. Primarul General al Capialei nu are susținerea filialelor de județ.

Citeste si: Firea, despre o candidatură independentă la Preşedinţie: Ar însemna o trădare a bucureştenilor

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, marţi, că nu crede că ALDE va ieşi de la guvernare, întrucât "sunt oameni responsabili, îşi dau seama că stabilitatea în această ţară este foarte importantă". Ea a mai spus că, dacă Pro România îţi va exprima intenţia, va fi luată o decizie privind intrarea la guvernare. Refeeritor la candidatura sa la Preşedinţie, Dăncilă a afirmat ca depinde de ce spun colegii.

Citeste si: Viorica Dăncilă spune că nu a discutat cu Tăriceanu despre candidatura la Preşedinţie şi că vrea ”un bloc de susţinere amplu” care să includă partide neparlamentare, ONG-uri şi sindicate

Dăncilă a declarat că "fiecare lider trebuie să vorbească cu membrii săi".

Întrebată dacă există riscul să iasă ALDE de la guvernare, Dăncilă a spus: "Nu cred că ALDE va ieşi de la guvernare, sunt oameni responsabili, îşi dau seama că stabilitatea în această ţară este foarte importantă".

Citeste si: Replici Dăncilă-Cioloş, pe tema performanţelor: "Când ai un guvern zero şi vorbeşti de performanţe, e cam greu de acceptat"

Referitor la o eventuală intrare a PRO România la guvernare, ea a afirmat că va fi luată o decizie pe acest subiect.

"Vom hotărî atunci când Pro România va..", a spus Dăncilă.

 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si