Ea e deputata care a propus legalizarea invatamantului la domiciliu in Romania! Dana Nalbaru si Dragos Bucur au anuntat ca-si retrag fiica de la scoala

Sistemul de invatamant de acasa, la care au decis sa apeleze Dana Nalbaru si Dragos Bucur pentru fiica lor, Sofia, a inceput sa-si faca simtita prezenta in societatea romaneasca inca de acum 6 ani.

D.C., luni 19 septembrie 2016 , 15:49

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In 2010, fosta deputata PDL Carmen Axenie surprindea pe toata lumea printr-o interpelare in Parlament adresata Ministrului Educatiei de atunci, Daniel Funeriu. Aceasta interpelare se referea chiar la problema educatiei la domiciliu, deputata sustinand ca are „mii de semnale” de la parinti care vor sa apeleze la acest sisetm de invatamant.

„Stimate domnule ministru, fara pretentii ce ar depasi competentele mele, dar profund motivata de amploarea dezbaterii ce a luat-o invatamantul la domiciliu din Romania, va solicit oficial punctul dumneavoastra de vedere in legatura cu aceasta tema.  (...) Mii de persoane si-au aratat interesul fata de aceasta forma de invatamant. Am peste 200 de comentarii scrise, scrisori din partea unor asociatii, mesaje de sustinere ale unor intelectuali din tara si strainatate. Problema este cu atat mai importanta cu cat, la ora actuala, avem cetateni romani care, din dorinta de a-si educa fii (sic!) si fiicele acasa, i-au inscris pentru evaluare la scoli din alte tari care pesmit aceasta”, spunea Carmen Axenie.

Deputata a trimis interpelarea pe adersa Miniserului Sanatatii, de unde i s-a raspuns ca analizeaza deja situatia „impreuna cu specialistii sin institutie”.

TAGURI
Life
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si