Ea este Alexandra, eleva de 15 ani care s-a calificat la 4 olimpiade nationale

Are doar 15 ani, dar a acumulat informatii cat altii nu reusesc intr-o viata. S-a calificat la 4 olimpiade nationale si daca ar fi participat si la altele, cu siguranta ca ar fi obtinut rezultate foarte bune. Aceasta este pe scurt povestea Alexandrei, o adolescenta din Galati care viseaza probleme de fizica si de chimie, iar informatica si matematica o relaxeaza.

Author: V.P. duminică 03 decembrie 2017 , 19:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+Fizica pe care multi o numeam in liceu un cosmar e floare la ureche pentru Alexandra. Cu mana stanga, fetita cu ochii negri si senini, asterne pe tabla formula dupa formula.
 
Alexandra Bejan -  uneori petrec foarte mult timp observand si incercand sa inteleg cum functioneaza fiecare lucru in parte pentru ca mie-mi place sa-mi explic toate procesele care se intampla.

 
Atunci cand este acasa, Alexandra se relaxeaza tot prin studiu. Parintii au sustinut-o intotdeauana sa faca ceea ce-i place si niciodata nu au obligat-o sa invete. In ani, adolescenta a ajuns olimpica la patru materii.
 
Florin Bejan- tatal Alexandrei: Cand era mica nu prea se juca ea cu papusi. Isi lua calculator si CD-uri, mai la matematica.
 
In pauzele de studiu, Alexandra isi gaseste intotdeauna timp si pentru surioara ei mai mica, Diana. Exercitiile de la matematica le fac mereu impreuna, iar Alexandra a demonstrat deja ca este o buna profesoara.
 
- Aici inmultesti cu 2 si-ti da masura lui ABC plus masura lui CBD.
 
Nu mai are foarte mult timp la dispozitie si Alexandra trebuie sa se decida daca va pleca din tara sau va ramane aici, la studii. Deocamdata, sistemul de invatamant actual nu face altceva decat s-o goneasca pe olimpica de-acasa.
 
Alexandra Bejan -  Cum ti se pare sistemul din Romania? Momentan scartaie, dar poate fi indreptat usor prin legi
 
Onut Atanasiu- prof.
De fizica al Alexandrei: Poate sa schimbe Romania, Alexandra? Cu siguranta, numai daca o sa vrea sa ramana aici.
 
Cel mai probabil, Alexandra se va dedica cercetarii. Pana atunci mai are de reprezentat Romania la multe olimpiade si balcaniade.
 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si