Ea este Alexia, adolescenta de 15 ani căreia doctorii din Iași au reușit să îi replanteze brațele după o operație de 20 de ore

Cazul incredibil al Alexiei a ajuns la urechile tuturor românilor. Iată cine este adolescenta de 15 ani pentru care medicii au reușit să facă un miracol!

Author: Ana-Maria Costea luni 19 decembrie 2022 , 09:52

Ea este Alexia, adolescenta de 15 ani căreia doctorii din Iași au reușit să îi replanteze brațele după o operație de 20 de ore

Ea este Alexia, adolescenta de 15 ani căreia doctorii din Iași au reușit să îi replanteze brațele după o operație de 20 de ore

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Alexia este fata de 15 ani care a fost rănită în accidentul din Pașcani, cazul său șocând o țară întreagă.

Adolescenta a primit o nouă șansă la viață, după ce doctorii din Iași au făcut un miracol pentru ea, în adevăratul sens al cuvântului.

Citește și: Un preot din Constanța, condamnat pentru ucidere din culpă

Cine este Alexia

Alexia este adolescenta de 15 ani căreia doctorii din Iași i-au replantat brațele, într-o operație care a durat 20 de ore. Ea a fost implicată în accidentul grav din noaptea de vineri spre sâmbătă, atunci când un autocar în care se aflau 35 de persoane, dintre care 15 adolescenți, s-a răsturnat în Pașcani din motive necunoscute.

Alexia și Elena au fost cel mai grav rănite dintre toți pasagerii. Cu toate acestea, povestea incredibilă a Alexiei s-a răspândit rapid, deoarece doctorii din Iași au fost nevoiți să-i amputeze ambele brațe.

Alexia a avut parte de un miracol de Crăciun deoarece medicii de la Spitalul de copii Sf.

Maria din Iași au reușit să-i replanteze brațele.

Prima persoană care a anunțat că operația a fost un succes a fost chiar tatăl fetei, Florin Tudose, care a postat și un videoclip emoționant cu Alexia în care aceasta cânta o melodie în cadrul unui festival, potrivit Ziarului de Iași. Bărbatul se întorsese din Anglia, acolo unde are locul de muncă, în România, pentru a putea fi alături de copilul său.

Citește și: VIDEO-O copilă a fost băută într-un tramvai din Capitală

„Dragii mei, doresc să vă anunț că rugămințile voastre către bunul Dumnezeu au dat rezultate. Minunea s-a întâmplat. Alexia tocmai a ieșit din operație. Operația este reușită, după aproape 20 de ore. Are ambele brațe la loc. Totul va fi bine”, a scris Florin Tudose, tatăl fetei, pe pagina personală de Facebook, chiar în miezul nopții de sâmbătă spre duminică.

Veștile de la spital au fost unele bune pentru copilă.

Citește și: Medicii au făcut minuni pentru fata rănită în accident

„Din fericire, până în acest moment, putem spune că intervenția chirurgicală a fost un succes. S-a reușit replantarea celor două membre superioare, unul amputat, iar celălalt devascularizat. Fetița este în prezent detubată, respiră singură și prognosticul este unul bun. Va mai avea nevoie de intervenții chirurgicale de reconstrucție ulterioară și de acoperire a defectelor cutanate ale membrului superior drept”, a precizat medicul primar Sidonia Susanu.

Pentru ca această operație să fie un succes, a fost nevoie de 2 medici ortopezi, 3 medici anesteziști, 5 medici chirurgi plasticieni, dar și foarte multe asistente, infirmiere și brancardieri.

Potrivit cadrelor medicale, Alexia se va recupera în proporție de 85%.

Citește și: Alexia, tânăra de 15 ani care și-a pierdut ambele brațe în accidentul de autocar de la Pașcani, a primit o șansă la o viață normală. După o operație de 20 de ore, medicii au reușit să le atașeze la loc


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si