Ecaterina Andronescu, la iesirea de la DNA unde a fost audiata in dosarul bazei Cutezatorii: Nu m-am intalnit niciodata cu Pescariu

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a spus, miercuri, la iesirea de la DNA, unde a fost audiata timp de peste doua ore in dosarul privind baza sportiva "Cutezatorii", in care sunt cercetati sub control judiciar fostul ministru pentru invatamant Superior Mihnea Costoiu si Dinu Pescariu, ca ea nu s-a intalnit niciodata cu fostul tenismen si ca pe documentele legate de concesionarea bazei sportive nu apare semnatura sa. La momentul la care Ministerul Educatiei a prelungit cu 25 de ani contractul prin care baza a fost data in folosinta Fundatiei “Dinu Pescariu”, Ecaterina Andronescu era ministru al Educatiei.

V.P., miercuri 18 octombrie 2017 , 15:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ecaterina Andronescu a ajuns la DNA inaintea orei 8.00, fiind audiata timp de peste doua ore.

" Am dat o declaratie cu lucrurile pe cale le stiam", a spus Andronescu, la iesirea de la audieri.

Senatorul PSD a sustinut ca nu a vorbit niciodata cu fostul tenismen Dinu Pescariu, caruia i-a fost data in folosinta baza sportiva Cutezatorii.
 

Ecaterina Andronescu a spus, raspunzand unei intrebari a jurnalistilor, ca pe contract nu apare semnatura sa si ca Mihnea Costoiu, secretar de stat in Ministerul Educatiei la acel moment, avea drept de semnatura.

" Nu apare semnatura mea. Este doar numele meu scris si alte semnaturi", a mai sustinut fostul ministru al Educatiei.

in 10 octombrie, fostul ministru pentru invatamant Superior Mihnea Costoiu si fostul tenismen Dinu Pescariu au fost plasati sub control judiciar de catre procurorii DNA, pentru abuz in serviciu, respectiv instigare la abuz in serviciu, ancheta vizand modalitatea de prelungire cu 25 de ani a contractului de inchiriere prin care Baza sportiva si de agrement pentru copii ”Cutezatorii” din Bucuresti fusese data in folosinta Fundatiei “Dinu Pescariu”.

Costoiu ar fi semnat prelungirea contractului desi acesta era in curs de reziliere, iar imediat dupa preluarea bazei sportive fundatia lui Pescariu a ingradit accesul copiilor la cladirile si terenurile de sport proprietate a statului si a schimbat scopul utilizarii Bazei ”Cutezatorii”, folosind-o in scopuri comerciale. Prejudiciul estimat in acest dosar este de aproape 94 de milioane de euro.

Potrivit DNA, Mihnea Costoiu, secretar de stat in Ministerul Educatei la data faptelor, este cercetat pentru abuz in serviciu, iar Dinu Pescariu este cercetat pentru instigare la abuz in serviciu.

Dosarul in care cei doi sunt cercetati sub control judiciar vizeaza modalitatea incheierii unui act aditional, in 23 iunie 2009, prin care a fost prelungit cu 25 de ani contractul de locatiune (inchiriere) aprilie 2004 potrivit caruia Baza sportiva si de agrement pentru copii ”Cutezatorii” din Bucuresti- constructii si teren in suprafata de 5,7 hectare- fusese data in folosinta Fundatiei “Dinu Pescariu”.

Actul aditional din 23 iunie 2009 la contractul incheiat cu Fundatia "Dinu Pescariu” a fost semnat din partea Ministerului Educatiei Nationale de catre secretarul de stat Mihnea Costoiu, iar din

partea Fundatiei "Dinu Pescariu” documentul a fost semnat de catre fostul tenismen, fara respectarea prevederilor legale si fara vreun aviz de la Directia Juridica din cadrul Ministerului Educatiei. La acel moment, Ministerul Educatiei era condus de catre Ecaterina Andronescu.

Procurorii DNA spun ca actul aditional a fost incheiat in conditiile in care contractul initial (incheiat in 2004 de RA APPS cu Fundatia ”Dinu Pescariu”) se afla in curs de reziliere.

Actiunea in instanta fusese initiata (in anul 2005) de Ministerul Educatiei Nationale, care devenise administrator al Bazei „Cutezatorii”.

Imediat dupa preluarea Bazei ”Cutezatorii”, Fundatia ’’Dinu Pescariu” ingradise accesul copiilor la cladiri, terenuri de tenis, fotbal, piscine, proprietate a statului, impiedicandu-i astfel sa desfasoare diverse activitati. De asemenea, Fundatia ”Dinu Pescariu” a schimbat scopul utilizarii Bazei ”Cutezatorii”, respectiv desfasurarea de activitati de catre copii,  folosind-o in scopuri comerciale, inclusiv prin subinchirierea partiala catre firme al caror obiect de activitate este alimentatia publica, actiuni de divertisment ori tratamente de intretinere si relaxare (restaurante, cluburi, baruri, fitness, SPA), pe terenul proprietate publica a statului.

Prejudiciul estimat, cauzat Ministerului Educatiei incepand din 2009 si pana in prezent, este de aproximativ 93.481.200 euro, reprezentand diferenta dintre sumele pe care Fundatia Dinu Pescariu ar fi trebuit sa le plateasca MEN in urma exploatarii constructiilor si terenului din Baza Cutezatorii si chiria platita efectiv, respectiv 9.000 euro lunar.
 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
ELIMINARE fulger la Survivor Romania 2021 in Consiliul de Nominalizare.  Ce concurent a... ELIMINARE fulger la Survivor Romania 2021 in Consiliul de Nominalizare. Ce concurent a parasit competitia?
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă... Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului
monitorulcj.ro
Emil Boc, supărat pe Orban și Barna: „Am pierdut 5 milioane de euro” Emil Boc, supărat pe Orban și Barna: „Am pierdut 5 milioane de euro”
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si