Ecaterina Andronescu vrea să reformeze învățământul românesc după modelul japonez

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, ar vrea ca profesorii să fie evaluați după modelul japonez, din zece în zece ani, atât la disciplina pe care o predau cât și la metodele noi de pedagogie.

Author: G.S. marți 05 februarie 2019 , 15:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Este însă cale lungă până acolo, o recunoaște chiar demnitarul care ar mai vrea să împrumute ceva din învățământul japonez, care însă nu se potrivește la noi: profesorii foarte buni, transferați la școlile de prestigiu.

Citeste si: A fost achitat. Lucian Diniță, fostul șef al Poliției Rutiere, bolnav după 4 ani de procese: "Plec unde văd cu ochii"

„În legea japoneză două lucruri mi s-au părut importante. Şi anume, din trei în trei ani profesorii sunt mutaţi între şcoli de către autorităţile locale. Profesorii cei mai buni sunt trimişi în şcolile unde copiii au nevoie. Dar n-avem cum să aplicăm acest lucru la mentalitatea noastră, la modul în care ne raportăm şi la profesori, şi la autorităţi”, a spus Ecaterina Andronescu, potrivit hotnews.ro. „A doua chestiune care mi s-a părut interesantă a fost evaluarea profesorilor din 10 în 10 ani, atunci când toţi profesorii susţin un program de formare cu două examene, unul din disciplina pe care fiecare profesor o predă, şi celălalt din metodele noi de pedagogie.

Citeste si: Șoc în televiziune. Dana Războiu, bătută de fostul său soț. Cei doi divorțează

Poate ne gândim că o asemenea abordare ar trebui să avem şi noi. Nu inseamnă că de mâine, nu înseamnă că profesorii trebuie să se teamă de chestiunea asta. E o idee. Până când ajunge să fie în lege calea e foarte lungă. Ea poate fi în dezbatere publică, şi lăudată, şi criticată”, crede Ecaterina Andronescu.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si