Economia romaneasca a crescut cu 6% in trimestrul a doilea, fata de aceeasi perioada a anului trecut

Economia romaneasca a inregistrat o crestere in trimestrul al doilea cu 6% fata de aceeasi perioada a anului trecut si cu 1,5% mai mult decat in primul trimestru.

C.I.P., vineri 12 august 2016 , 16:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In perioada aprilie-iunie, produsul intern brut a inregistrat o crestere cu 6% pe seria bruta si cu 5,9% pe seria ajustata sezonier fata de intervalul similar din 2015.

In primele trei luni ale anului, economia romaneasca a crescut cu 4,3% pe seria bruta fata de acelasi trimestru al anului trecut si cu 4,1% pe serie ajustata sezonier, iar comparativ cu trimestrul anterior, avansul a fost de 1,5%.

Institutul National de Statistica a revizuit in sus cresterea economica pentru trimestrele III si IV ale anului trecut in functie de seria ajustata sezonier, ca urmare a includerii estimarii PIB pentru trimestrul al doilea al acestui an in seria trimestriala.

Pentru intregul an 2016, Fondul Monetar International (FMI), Comisia Europeana si Guvernul Romaniei estimeaza un avans economic de 4,2%, in timp ce Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) mizeaza pe o crestere de 4%.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si