Efect îngrijorător al protestelor din Franța. Partidul Comunist Francez încearcă să recruteze din rândul Vestelor Galbene

Partidul Comunist Francez plănuieşte să recruteze membri din mişcarea Vestelor Galbene pentru a-i pune pe lista de candidaţi la alegerile europarlamentare, a anunţat gruparea luni, conform Politico.

G.S., marți 18 decembrie 2018 , 08:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Vor exista reprezentanţi ai sindicatelor pe lista europeană dar şi Veste Galbene. Nu putem merge la alegerile europene fără să luăm în considerare ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni”, a declarat Fabien Roussel, secretarul naţional al partidului, conform Reuters.

Partidul Comunist Francez încearcă să recruteze din rândul Vestelor Galbene

Roussel a declarat că o membră a vestelor galbene, Marie-Helene Bourlard, care a protestat faţă de relocarea companiei sale de textile, a fost de acord să fie pusă pe liste iar partidul va prezenta toţi candidaţii pe 26 ianuarie.

Partidul Comunist Francez, care este membru al grupului Verzilor-Nordici Europeni Uniţi de Stânga în Parlamentul European, are în prezent doi membri în Parlamentul European.

Un sondaj recent IFOP arată că 13% dintre francezi au declarat că ar vota cu Vestele Galbene la alegerile europarlamentare.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si