Efectele negative asupra României după respingerea aderării la Schengen

Decizia privind neintrarea în spaţiul Schengen reprezintă o lovitură grea pentru economia României, însemnând astfel pierderi uriașe de bani.

Author: Laura Macovei joi 08 decembrie 2022 , 21:31

Efectele negative asupra României după respingerea aderării la Schengen

Efectele negative asupra României după respingerea aderării la Schengen

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Astfel, veto-ul Austriei aduce economiei țării noastre pierderi de 10 miliarde euro anual, a spus ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Citește și: Lucian Bode: „Vom repara această imensă nedreptate făcută României”

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

O astfel de decizie înseamnă 10 miliarde de euro pe care economia România i-ar putea pierde prin neintrarea în Schengen şi aproximativ 1,5 miliarde de euro pe care îi plăteşte orice cetăţean sau orice companie care trebuie să tranziteze graniţele, neintrând în Schengen ”, a spus ministrul, potrivit Digi24.

„Aceste sume care ar fi trebuit să intre în bugetul României sunt necesare”

O decizie care ar fi trebuit să fie tehnică s-a transformat într-o decizie care, din punctul meu de vedere, contravine acelui principiu al solidarităţii de care de care ar trebui să dăm dovada în acest moment.

Cred că sunt nişte costuri pe care le plătim de foarte mulţi ani, pentru că, tehnic vorbind, noi am îndeplinit aceste condiţii de foarte mult timp.

Citește și: Austria nu ne lasă în Schengen

Vă daţi seama că aceste sume care ar fi trebuit să intre în bugetul României sunt necesare. De aceea, probabil că următoarea etapă va fi să vedem cum vom face ca o parte din aceste costuri totuşi să-i să fie alocate României, pentru că economia are nevoie de aceste fonduri ”, a adăugat el.

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a anunţat joi, la Bruxelles, că România şi Bulgaria nu au fost admise încă în Spaţiul Schengen.

 

Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si