Efectul de bumerang al pandemiei COVID-19. Record de infectări în China

La trei ani de la apariția focarului de coronavirus în metropola Wuhan din China, statul asiatic se confruntă cu criză medicală și socială tot mai acută, în timp ce restul planetei se află în epoca post-pandemică.

Author: Sorin Negru joi 24 noiembrie 2022 , 11:51

pandemie china

Orașul iPhone, izolat cu totul de autoritățile chineze

[Sursa foto: Twitter]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cazurile zilnice de Covid-19 din China au atins un nivel record de la începutul pandemiei, potrivit datelor oficiale de joi 24 noiembrie.

Citește și: Cea mai mare fabrică Apple din China se confruntă cu proteste masive. Angajații s-au săturat de restricțiile Covid

Regimul de la Beijing se confruntă cu tot mai multe proteste după măsurile dure prin care se luptă să reducă răspândirea virusului prin blocări ad-hoc, teste în masă și restricții de călătorie.

Citește și: Beijing, confruntare cu „cel mai sever test Covid”. China raportează primele decese din ultimele 6 luni

China a înregistrat azi 31.454 de cazuri interne, dintre care 27.517 fără simptome, a anunțat Biroul Național de Sănătate de la Beijing.

Capitala chineză s-a confruntat în ultimele zile cu un focar epidemic nemaiîntâlnit de la începutul epidemiei de COVID-19.

Zeci de clădiri rezidenţiale au fost izolate, iar companiile au generalizat telemunca.

Proteste masive în China împotriva unui nou lockdown

Proteste masive au izbucnit miercuri la cea mai mare uzină de telefoane iPhone din lume, aflată în China, în proprietatea subcontractorului taiwanez Foxconn, indică imagini difuzate pe reţelele sociale.

Imaginile arată între altele o mulţime de lucrători care defilează în lumina zilei pe o stradă, unii dintre ei înfruntând un şir de persoane îmbrăcate în combinezoane albe de protecţie integrală şi membri ai forţelor de ordine.

Uzina se află la Zhengzhou, în provincia centrală Henan.

Primele decese de COVID în China după luni de liniște

Oraşul Beijing a anunţat miercuri aproape 1.500 de noi cazuri pozitive (majoritatea asimptomatice) la un total de 22 de milioane de locuitori.

Un nivel nemaiatins în capitală de la începutul pandemiei, dar care rămâne foarte scăzut după criteriile internaţionale.

Şcoli, restaurante şi sedii de companii au fost din nou închise. O mare parte a locuitorilor Beijingului sunt în prezent epuizaţi psihic de aceste restricţii, adesea vagi şi schimbătoare, a căror durată nu este niciodată anunţată în prealabil.

Au fost anunțate și primele decese cauzate de coronavirus după mai multe luni de absență a cazurilor fatale.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si