Zimbabwe a înregistrat joi cel mai mare număr de infecții zilnice cu Covid-19 de la începutul pandemiei, guvernul de la Harare declarându-se îngrijorat de creșterea cazurilor determinate de varianta Omicron.

Citeste si: Lovitură dură primită de Julian Assange. Poate fi extrădat în SUA, pentru a fi judecat de spionaj

Peste 4.000 de noi infectări, doar 5 decese în Zimbabwe  

Ministerul Sănătății și Îngrijirii Copilului a declarat că 4.031 de persoane au fost testate pozitiv cu coronavirus, depășind cel mai mare număr zilnic de noi infecții de până acum- 3.110 de cazuri, înregistrate pe 14 iulie 2021.

Doar cinci persoane au murit în ultimele 24 de ore, comparativ cu cele 58 care au murit pe 13 iulie 2021, potrivit AllAfrica.com.

Ministrul comunicării, Monica Mutsvangwa, le-a declarat jurnaliștilor din Harare că avansul exploziv al cazurilor de Covid-19 este un motiv de îngrijorare serioasă pentru Guvern.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

„Cabinetul este îngrijorat pentru că a existat o creștere bruscă a numărului total de cazuri noi raportate pe zi în ultimele două săptămâni”, a spus oficialul guvernamental african.

Citeste si: Noul virus mutant, depistat în 57 de țări. Avertisment de la OMS: varianta Omicron devine dominantă în Europa în ianuarie

„Prin urmare, guvernul va intensifica vaccinarea și va înăspri măsurile pentru a reduce răspândirea virusului”, a mai spus ea.

Transportul public, doar pentru cei vaccinați

Ministrul a mai spus că guvernul se gândește să stabilească puncte de vaccinare la principalele stații de autobuz intra și interurbane pentru a se asigura că cei care nu sunt vaccinați, dar care doresc să facă acest lucru, se pot imuniza "înainte de a se urca în transportul public”.

Citeste si: Medicul Octavian Jurma a vorbit despre o posibilă explozie de cazuri Omicron în Marea Britanie: „va începe cu 40.000 de cazuri pe zi”

„Vă rugăm să rețineți că va exista o perioadă în care oamenii nu vor avea voie să se îmbarce în mijloacele de transport public fără un card de vaccinare valabil”, a precizat oficialul guvernamental.

O nouă formă de Omicron

Oamenii de știință au identificat o nouă versiune a variantei Omicron, și au numit-o invizibilă pentru că aceasta nu poate fi identificată la testele RT-PCR, pe care oficialii din sănătate le utilizează pentru a analiza și depista răspândirea coronavirusului.

Citeste si: Veste importantă pentru femei! Cine sunt pensionarele care trebuie să se prezinte la casele teritoriale de pensii- kfetele.ro

Citeste si: Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu vedeta care a decis să „păstreze tumoarea” după ce a aflat că are cancer. A refuzat operația- antena3.ro

Noua variantă „ascunsă” a fost identificată de cercetători și se pare că are mai multe mutații în comun cu  tulpina Omicron a Coronavirusului. Se pare că  noii variante îi lipsește o modificare genetică specială  care să permită ca testele de laborator să fie folosite pentru a semnala posibilele cazuri.

Citeste si: În ultimele 24 de ore s-au înregistrat sub 1.000 de cazuri noi de COVID-19

Cercetătorii britanici spun că este prea devreme pentru a ști dacă noua formă se va răspândi în același mod ca varianta Omicron, dar subliniază că versiunea „ascunsă” este diferită din punct de vedere genetic, și prin urmare, se poate comporta diferit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si