Ei sunt românii care ne fac cinste! Theodor este considerat geniul din Medgidia! Americanii de la NASA sunt fascinați de mintea lui sclipitoare!

Theodor Florentin Furtună este unul dintre românii de viitor și care ar merita promovați mai mult.

C.I.P., vineri 22 martie 2019 , 12:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Băiatul este elev la Liceul Nicolae Bălcescu din Medgidia și este unul dintre cei mai buni elevi.

Rezultatele obținute de el la diverse olimpiade și concursuri școlare l-au adus în atenția celor de la NASA. Theodor Furtună a primit o invitație mai specială pentru această vară. Constănțeanul va merge în Statele Unite ale Americii la două dintre cele mai importante și respectate concursuri ale planetei.

Citeste si: Părinții fetiței pe care patroana unui magazin a lovit-o cu borcanul de bulion în cap fac declarații cutremurătoare

Elevul Liceului Nicolae Bălcescu va participa la International Space Development Conference (ISDC), organizată de NASA și National Space Society, între 6 și 9 iunie 2019, în Arlington, Virginia și la faza finală a Olimpiadei Geniilor organizată de Oswego State University of New York, între 17 și 23 iunie 2019, în Oswego, New York.

Theodor a ajuns să participe la Olimpiada Geniilor pentru o idee pe care a avut-o. Parcurile Naționale, lăsate de multe ori în paragină, pot dăinui ani buni, dacă ideile tânărului constănțean vor fi puse-n practică. Americanii și-au dat seama imediat de potențialul lui Theodor și l-au invitat, alături de alți 29 de elevi geniali din lumea-ntreagă să-și susțină proiectul.

Citeste si: Trei persoane rănite, după ce un autoturism nu a acordat prioritate unui troleibuz pe Bulevardul Dacia din Bucureşti

Theodor este elev în clasa a XI a la unitatea de învățământ amintită și pentru a ajunge aici, a fost nevoit să treacă peste multe faze eliminatorii ale Olimpiadei Geniilor. Proiectul său se numește „Stay Wild”. Elevul Liceului Nicolae Bălcescu a obținut la concursul NASA Ames Space Settlement, Premiul II, Categoria Eseu Literar, cu o lucrare originală - Nova Civitas Solis - în care a prezentat o posibilă organizare statală a unei stații orbitale.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si