Se pare că o anumită categorie de români poate primi bani de la stat. Ajutorul financiar de peste o mie de euro poate fi accesat doar dacă sunt îndeplinite anumite criterii.

Ce trebuie să faci pentru a beneficia de ajutorul oferit de stat?

Bani de la stat pentru anumite culturi

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a adus o veste bună românilor.

Se pare că, printr-o Ordonanță de Urgență, s-a decis oferirea unui ajutor financiar românilor ale căror culturi de roșii și/sau de usturoi au avut de suferit din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina.

Ajutorul financiar oferit de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale se ridică la suma de 1.500 de euro pentru 1000 mp/beneficiar, în ceea ce privește cultura de tomate în spații protejate. Suma de 1.500 euro/ha/beneficiar va fi oferită și în ceea ce privește cultura de usturoi.

culta rosii usturoi

Bani de la stat pentru românii care cultivă roșii și/sau usturoi

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Potrivit madr.ro, românii care se ocupă de acest tip de culturi pot depune cererile și documentele necesare aplicării până la data de 12 aprilie, inclusiv, pentru cultura de tomate și până la 19 aprilie, inclusiv,

pentru cultura de usturoi. Se pare că în vederea verificării veridicității documentelor depuse, vor fi realizate cercetări ale culturilor. Banii ar urma să intre în contul beneficiarilor până la data de 30 iunie 2024.

Citește și: Câți ani trebuie să muncească un român pentru a primi pensia minimă? Ministerul Muncii a oferit toate detaliile

om cu rosii in mana

Ce trebuie să faci pentru a primi ajutorul financiar

[Sursa foto: istockphotos]

Ce trebuie să faci pentru a obține banii pe culturile de tomate și/sau usturoi?

Românii care doresc să obțină cei 1.500 de euro trebuie să îndeplinească anumite criterii.

Potrivit antena3.ro, românii trebuie să: solicite ajutorul de stat prevăzut de prezenta ordonanță de urgență; înființeze o suprafață cumulată de minimum 1.000 mp, cultivată exclusiv cu tomate în spații protejate; fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ- teritorială se află suprafeţele cultivate cu tomate în spaţiile protejate, în anul 2024; nu se afle în dificultate, respectiv în lichidare sau în faliment, la data depunerii cererii de acordare a ajutorului de stat.

În ceea ce privește persoane fizice, acestea trebuie să nu se afle în situația unei decizii definitive a instanţelor judecătoreşti care constate falimentul, potrivit antena3.ro.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si