Ministrul Muncii a făcut un anunț mult așteptat. Mai mulți români se pare că vor beneficia de pensii mărite cu 80%, după noua lege. 

De asemenea, Ministrul Muncii a anunțat că va fi schimbată și vârsta de pensionare, fără a exista repercursiuni.

portofel

”O creștere semnificativă”, a declarat Ministrul Muncii

[Sursa foto: istockphotos]

Ei sunt românii care vor avea pensiile mărite

Simona Bucura Oprescu, Ministrul Muncii, a oferit o veste mult așteptată: o categorie de români va beneficia de o creștere semnificativă a pensiilor.

Ministrul Muncii a declarat că românii cărora pensiile li se vor mări cu 80%, după noua lege, sunt cei care au muncit 35 de ani, având salariul minim pe economie. În prezent, pensia acestor români este de 1291 de lei. După aplicarea noii legi, un român care a muncit 35 de ani sau mai mult, având salariul minim pe economie, va avea o pensie de aproximativ 1900 de lei.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

De asemenea, Simona Bucura Oprescu a declarat că vârsta de pensionare se schimbă.

În aceste condiții, cei care vor fi muncit 40 de ani având stagiu de cotizare, pot ieși la pensie și 60 de ani, dacă a început să lucreze de la vârsta de 20 de ani. Ministrul a continuat explicând că schimbarea vârstei de pensionare nu aduce penalități.

Citește și: Ce categorie de români beneficiază de pensii dublate? „Tot ceea ce depășește 25 de ani va primi un bonus”

portofel

Românii care au muncit pe salariul minim vor avea pensii mai mari

[Sursa foto: istockphotos]

"Dacă vom avea un român care a muncit pe salariul minim pe economie, un număr de 35 de ani, vom constata că acesta va avea o creştere de peste 80% a pensiei, de la 1281 de lei, cât e indemnizaţia minimă socială, la o pensie undeva la 1900 de lei, datorită punctelor de stabilitate. Anii sub 25 de ani nu sunt ani care aduc puncte suplimentare. În momentul acesta, în legea pensiilor avem un stagiu minim de 15 de ani, un stagiu complet de cotizare de 35 de ani şi avem şi o altă noutate în lege, cei care au stagiu de cotizare de 40 de ani pot să iasă la pensie după noua lege, fără nicio penalitate, adică dacă eşti bărbat, ai început la 20 de ani, vârsta maximă limită de pensionare este 65 de ani, poţi să ieşi la 60 de ani fără nicio penalitate. Este foarte important ca pensionarii să ştie acest lucru, mai ales pensionabilii, să îşi facă planificarea carierei şi a vieţii în funcţie de acest lucru", a declarat Ministrul Muncii într-o emisiune, conform informațiilor transmise de antena3.ro.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si