El este artistul român care îi făcea să plângă pe ”locotenenții” lui Escobar! Cartelul columbian făcea ”trafic” cu muzică românească pe casete!

Traficanții de droguri din Columbia în ”era Escobar” ascultau muzică românească. Aceasta era adusă pe casete audio în America de Sud.

Radu Constantin, miercuri 12 februarie 2020 , 08:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cei mai periculoși membrii ai cartelurilor columbiene de droguri din Columbia anilor ’80, perioada de glorie a lui Pablo Escobar, erau îndrăgostiți de muzica românească. Și nu, nu ascultau manele, cu toate că acest gen exista și atunci. Asasinii și traficanții lui Escobar ascultau vărsau câte o lacrimă ori de câte ori ascultau romanțe românești, iar artistul lor preferat era Sergiu Cioiu.

Dezvăluirea a fost făcută de Mark, un fost interlop român, stabilit în prezent în Australia, care a acordat un interviu publicației Vice. Acesta a povestit că a mers în Columbia și s-a întâlnit cu un membru al cartelului pentru o afacere cu droguri, însă la întâlnire a luat o casetă audio de care Oro, un șef de cartel, a primit-o cu mare încântare.

Cocaină și romanțe românești

”E adevărat că el adora casetele românești și ai luat câteva cu tine în Columbia?

Da, Sergiu Cioiu. Știi cât de mult semănăm. Gangsterii de pe vremurile noastre mereu erau triști, așa că ascultam cântece de dragoste, nici nu trebuia să auzim versurile. Le simți, dacă cântărețul face o treabă bună. Columbienii adoră muzica tristă, chiar și în versurile din melodiile ritimate, povestea e tristă”, a povestit românul Mark pentru Vice.

Citeste si: Cum arata fiica lui Pablo Escobar, cel mai mare traficant de droguri al tuturor timpurilor! Fata a stat ascunsa 20 de ani!

Românul a mai povestit că după ce i-a câștigat încrederea traficantului, acesta l-a plimbat cu elicopterul prin munții din jurul Bogotei, i-a arătat mașinile, bijuteriile și fetele superbe pe care le găzduia la una din reședințele sale. Afacerea cu droguri a căzut, însă, pentru că ”marfa” propusă de român era inferioară cocainei fabricate de columbieni, însă întâlnirea s-a încheiat cu bine.

Cine este Sergiu Cioiu?

Sergiu Cioiu este un artist român născut la București în urmă cu 79 de ani. Cioiu a fost la mare modă în anii ’60-’70, dublu câștigător la Festivalul Mamaia, a abordat stiluri precum jazz, swing, folk și chanson. A fost profesor de actorie și de canto, iar în 1982 a părăsit România, stabilindu-se mai întâi în Franța, după care în Canada. În 2018, la 77 de ani, Sergiu Cioiu a fost invitat de ICR Tel Aviv să susțină un turneu în Israel.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si