UPDATE: Cu doar câteva minute în urmă, verișorul Raisei a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Surse din anchetă au dezvăluit că adolescentul și-ar fi recunoscut fapta! Adolescentul de 15 ani ar fi mărturisit că a omorât-o pe Raisa, verișoara sa.

Anchetatorii au declarat că sângele Raisei a fost găsit pe hainele adolescentului, fiind o probă incriminatorie. Acesta ar fi ucis-o pe Raisa prin mai multe lovituri de cuțit, apoi ar fi strangulat-o cu o funie din material textil.

raisa, verisorul raisei, arestat crima

Verișorul Raisei

Copila de doar doi ani a avut parte de o moarte violentă. Cauza decesului ar fi hemoragia internă şi externă, provocată de un politraumatism cu multiple plăgi, dintre care unele penetrante, la care se adaugă și asfixia mecanică prin strangulare.

Tânărul urmează să ajungă în fața instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

"În data de 27.05.2024, ora 13:28, organele de poliţie au fost sesizate prin intermediul serviciului de urgenţă SNAU 112 cu privire la dispariţia minorei Stan Raisa Maria Nicoleta, în vârstă de 2 ani şi 5 luni, fiind conturate indicii cu privire la faptul că aceasta ar fi putut fi victima unor acţiuni de violenţă. În urma cercetărilor efectuate şi căutărilor extinse efectuate în zonă de o echipă complexă formată din procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj, cu sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale, Institutului Naţional de Criminalistică – Serviciul de Cercetări la Faţa Locului, Serviciul Criminalistic Dolj, dar şi mai multe structuri din cadrul IPJ Dolj, IJJ Dolj, Gruparea Mobilă de Jandarmi, ISU Dolj a fost identificat cadavrul minorei Stan Raisa Maria Nicoleta într-o

zonă cu vegetaţie abundentă situată în spatele imobilului unde aceasta a fost văzută ultima data în viaţă şi s-a efectuat
cercetarea la faţa locului.

În cauză s-a dispus efectuarea autopsiei medico-legale a cadavrului, iar în urma acesteia s-a stabilit faptul că moartea minorei a fost una violentă şi s-a datorat hemoragiei interne şi externe, provocată de un politraumatism cu multiple plăgi, dintre care unele penetrante, dar şi asfixiei mecanice prin strangulare.

În urma administrării mai multor mijloace de probă, s-a conturat ipoteza conform căreia minorul Codreanu Nicolas Masi, în vârstă de 15 ani, a fost persoana care a produs leziunile de violenţă menţionate anterior, în urma cărora a rezultat decesul victimei Stan Raisa Maria Nicoleta. Relevantă în cauză a fost expertiza genetică judiciară efectuată asupra unui obiect vestimentar ridicat de la inculpatul minor Codreanu Nicolas Masi, în urma examinării fizice a acestuia. Conform concluziilor acestei expertize, obiectul vestimentar ridicat de la persoana bănuită prezenta urme de sânge uman, iar în urma genotipării acestei probe a rezultat că aparţinea victimei Stan Raisa Maria Nicoleta.

Având în vedere faptul că din probele administrate până în prezent a reieşit că minorul, profitând de starea vădită de vulnerabilitate a victimei Stan Raisa Maria Nicoleta datorată vârstei foarte fragede (2 ani şi 5 luni), i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu un obiect tăietor-înţepător, posibil cuţit, şi a strangulat-o folosind o funie din material textil, împotriva acestuia a fost formulată o acuzaţie oficială şi s-a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, prev. de art. 188 alin. 1 –art. 189 alin. 1 lit. i C.pen., cu aplic. art. 113 alin. 2 C.p.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În cursul zilei de 30.05.2024 inculpatul minor Codreanu Nicolas Masi va fi prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii infracţiunilor în raport de care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale.

Pentru a nu fi periclitată buna desfăşurare a activităţii de urmărire penală, în această fază a cercetărilor, nu pot fi comunicate alte informaţii, urmând ca imediat ce stadiul anchetei va permite, să fie emis un nou comunicat. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici un fel, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se arată în comunicatul transmis de Parchet.

UPDATE: Potrivit informațiilor obținute de reporterul Știrile Kanal D, vărul Raisei, principalul suspect, a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore.

Verișorul Raisei nu recunoaște crima. Mama principalului suspect a vorbit despre ultimele momente din viață ale copilei, pe care le-a petrecut împreună cu verișorul său.

"El îmi zice că nu a văzut, doar i-a dat pâinea și a lăsat-o în curte și s-ar fi dus înspre animale", a declarat mama suspectului.

Unchiul Raisei ar fi de părere că micuța a fost luată de cineva pentru a le face rău.

"Toată Jandarmeria, toată Poliția, toată comuna o caută peste tot și cum la ora 09:00 cumnatu meu o găsește? Cum de nu a găsit-o Poliția, Jandarmeria? E adusă de mână de om… Probabil ca cineva a luat-o ca să le facă rău", a mărturisit unchiul Raisei.

UPDATE: În urmă cu câteva momente, vărul Raisei, un adolescent în vârstă de 15 ani cu probleme de auz și de vorbire, a fost dus de către polițiștii de la IPJ Dolj la Parchetul de pe lângă Tribunalul Craiova. Urmează să se decidă dacă băiatul va fi reținut pentru 24 de ore. La scurt timp, și mama suspectului a fost dusă în fața anchetatorilor.

Cu ochii în lacrimi, mama și tatăl Raisei Maria s-au întors într-un suflet în țară. Inițial, oamenii au crezut că fetița a fost ucisă de cămătari, pentru că aveau datorii, însă după ce au văzut imaginile de pe camere sunt convinși că nepotul lor este criminalul. Părinții se gândesc și la un complice: „Singur nu poate să fie implicat. Complice mai are pe lângă el, cineva mai în vârstă. Vreau să plătească. Cine a făcut să plătească.”

raisa, verisorul raisei, suspect crima

Verișorul Raisei 

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Surse din anchetă au dezvăluit pentru reporterul Știrilor Kanal D că principalul suspect în cazul Raisei ar fi vărul acesteia. Băiatul, un adolescent care n-ar fi împlinit nici măcar 16 ani, ar fi fost ridicat în această dimineață de către autorități și dus la audieri.

Concluziile preliminare ale medicului legist în urma necropsiei dezvăluie că micuța de doar doi ani și jumătate ar fi suferit o moarte violentă. În cauză ar fi fost întocmit un dosar penal pentru omor.

Citește și: VIDEO/ UPDATE: Raisa a fost găsită moartă. Poliția caută criminalul

raisa, verisorul raisei, suspect crima

Raisa a fost găsită fără suflare, la 500 de metri de casă

Raisa a fost găsită fără suflare în urmă cu o zi, după ce a fost căutată timp de 20 de ore. Copila a fost descoperită la peste 500 de metri de casă, într-o zonă cu vegetație deasă, lângă un deal, fără viață. Surse din poliție ar fi menționat că pe trupul micuței au fost identificate urme de sânge, dar și semne de violență.

Surse din cadrul anchetei au dezvăluit pentru Știrile Kanal D că este luată în calcul varianta unei crime. La audieri au fost conduse mai multe persoane apropiate familiei, printre care și fratele bunicului Raisei.

Citește și: VIDEO Din gelozie, și-a ucis soția în somn, după care și-a pus capăt zilelor! Declarațiile dureroase ale mamei victimei: „Toată viața lui asta spunea”

Raisa și fratele său locuiau cu bunicul pentru că părinții acestora au plecat la muncă, în străinătate. Se pare că băiețelul a fost preluat acum de Protecția Copilului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si