Elan Schwartzenberg a fost dat in urmarie nationala, dupa ce Tribunalul Bucuresti a emis un mandat de arestare in lipsa

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a fost dat in urmarire nationala de Politia Romana, dupa ce Tribunalul Bucuresti a emis un mandat de arestare in lipsa pe numele acestuia pentru 30 de zile.

marți 14 iunie 2016 , 08:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Conform procedurii, afaceristul va fi cautat in tara, iar daca nu va fi gasit, atunci va fi dat in urmarire internationala, urmand ca anuntul sa fie publicat pe site-ul Europol si Interpol, informeaza Mediafax.

Tribunalul Bucureşti a emis, pe 10 iunie, un mandat de arestare preventivă în lipsă, pentru 30 de zile, pe numele omului de afaceri Elan Schwartzenberg, acuzat de complicitate la luare de mită într-un dosar desprins din cel în care Radu Mazăre este judecat în legătură cu construirea locuinţelor sociale din cartierul "Henri Coandă" din Constanţa.

In ordonanţa procurorilor se arată că, în cursul anului 2011, Elan Schwartzenberg l-ar fi ajutat pe Avraham Morgenstern, administrator unic al unei firme, să îi dea lui Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa de la acea vreme, suma totală de 175.000 de euro pentru ca acesta din urmă să facă demersuri atât în cadrul atribuţiilor de serviciu, cât şi în afara (contrare) lor, astfel încât să faciliteze câştigarea, de către firma respectivă, în condiţii avantajoase, a unei licitaţii având că obiect contractul de construire a Campusului social Henri Coandă în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro).

Ajutorul acordat de Schwartzenberg Emilian ar fi constat, pe de o parte, în faptul că a intermediat darea sumei de 175.000 de euro prin interpunerea, pe traseul banilor, a unei societăţi offshore (societate al cărei beneficiar real era) şi, pe de altă parte, ar fi facilitat relaţia dintre Mazăre şi Morgenstern, fiind prieten cu amândoi.

Potrivit DNA, societatea offshore respectivă era înmatriculată în Insulele Virgine Britanice şi avea deschise conturi în Liechtenstein. Toate operaţiunile de transfer bancar erau ordonate de Elan Schwartzenberg, în calitate de beneficiar real şi puse în executare de o altă persoană, mai susţin procurorii.

 

 

 

 

 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si