Elena Udrea află astăzi dacă va fi eliberată din închisoare. Este ultima șansă a fostei blonde de la Cotroceni

Este o zi importantă pentru Elena Udrea. Fostul ministru al Turismului va afla luni, 24 octombrie 2022, dacă va fi sau nu eliberată din închisoare.

Author: Alexandra Costea luni 24 octombrie 2022 , 14:11

Elena Udrea află astăzi dacă va fi eliberată din închisoare. Este ultima șansă a fostei blonde de la Cotroceni

Elena Udrea află astăzi dacă va fi eliberată din închisoare. Este ultima șansă a fostei blonde de la Cotroceni

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Magistrații sunt așteptați luni, 24 octombrie 2022, să dea verdictul în cazul recursului în casaţie depus de fosta blondă de la Cotroceni, prin care se încearcă anularea condamnării şi reluarea procesului de zero. Mai

exact, este vorba despre o ultimă șansă de atac prin care fostul ministru al turismului speră să-şi dovedească nevinovăţia în dosarul Gala Bute. În luna iunie a anului 2018, Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu. 

Citeste si: Marșul femeilor în România. Acestea protestează împotriva violenței asupra femeilor: „Tăcerea nu este o soluţie”

În urmă cu aproximativ două săptămâni, fosta blondă de la Cotroceni a fost adusă din penitenciar la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a lua parte la dezbaterea unui recurs în casaţie, o cale extraordinară de atac prin care fostul ministru încearcă să obţină anularea condamnării de şase ani închisoare primită

în dosarul "Gala Bute". 

Elena Udrea se află în spatele gratiilor în Penitenciarul Târgşor începând din luna iunie a acestui an, moment în care a fost extrădată din Bulgaria, unde fugise pentru în încercarea de a scăpa de condamnare. Recursul în casaţie este ultima ei şansă de a obţine anularea pedepsei de 6 ani, în condiţiile în care celelalte încercări ale sale nu au avut succes. 

Cum a decurs prima fază a recursului de casație depus de Elena Udrea 

Luni 10 octombrie 2022, la orele dimineții, îmbrăcată într-un costum de culoare crem şi cu pantofi roz în picioare, fostul ministru al Turismului a fost adus în sala de judecată, flancată de femei-gardian de la penitenciar.

După ce a fost eliminată din boxa acuzaţilor din camera unde se desfăşoară procesul, fosta blondă de la Cotroceni a avut libertatea să discute cu avocaţii săi, să-şi salute soţul, Adrian Alexandrov, ignorând în schimb replicile protestatarului Marian "Ceauşescu", în pauzele procesului.

Citeste si: O mamă intră la închisoare după ce și-a mințit familia că a fost răpită. Trei săptămâni a stat departe de soț și de copii

Mai bine de trei ore, avocaţii Elenei Udrea au încercat să-i înduplece pe cei cinci magistrați ai completului să anuleze condamnarea primită de blonda de la Cotroceni şi să dispună rejudecarea cazului de la zero.

În esenţă, apărătorii au arătat că decizia de condamnare a fostului ministru a fost nelegală, deoarece magistraţii de la fond şi apel nu au respectat deciziile Curţii Constituţionale privind abuzul în serviciu, iar completurile de la Instanţa supremă au fost constituite nelegal.

Citeste si: ANAF scoate la vânzare mașinile și terenurile Elenei Udrea

În ultimă fază, Udrea a solicitat să fie achitată, precizând că este ţinută de câteva luni ilegal în închisoare.

"Eu stau ilegal în puşcărie de şase luni. Este vorba de libertatea mea. Mi se impută suma de 8 milioane lei, care reprezintă publicitatea pe care trebuie să o plătesc personal. Cei care nu au acceptat să facă denunţuri au ajuns la puşcărie. În schimb, cei care au avut atribuţii în minister au scăpat. Nastasia şi Bute au avut interes să fie organizată gala. Nastasia mergea la toate meciurile lui Bute(...) Regret că nu am avut parte de o justiţie dreaptă în România. Sper că, de data aceasta, completul de judecată nu a intrat cu decizia deja luată. Solicit achitarea mea pentru toate capetele de acuzare", le-a spus Udrea judecătorilor.

Citeste si: Elena Udrea, răspuns pentru Delia. "Și eu credeam că nu sunt făcută să fiu mamă"


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si