Elena Udrea are statut de refugiat politic in Costa Rica

Fostul ministru Elena Udrea are statut de refugiat politic in Costa Rica, a anuntat vineri avocatul acesteia, Veronel Radulescu, la ICCJ, unde a avut loc ultimul termen in dosarul Gala Bute.

Author: C.I.P. vineri 13 aprilie 2018 , 13:49

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Radulescu a precizat ca acest statut, dobandit in 21 martie, este provizoriu si devine definitiv dupa un an, dar ca ambele au aceeasi valoare si confera aceleasi drepturi.

El a explicat ca solicitarea acestui statut a fost facuta in baza Conventiei ONU pentru refugiati din 1956, ratificata si de Romania.

"O protejeaza de eventuale cereri de extradare. Este dreptul dumneai sa beneficieze de dreptul la aparare, sa aiba ultimul cuvant. Am solicitat ca audierea sa fie facuta prin mijloace tehnice la distanta.", a mentionat avocatul Veronel Radulescu, care a precizat ca a si solicitat audierea clientei sale prin mijloace tehnice la distanta sau prin comisie rogatorie, conform Constitutiei si legilor in vigoare, aceasta beneficiind de toate atributele dreptului la aparare.

De asemenea, Radulescu a mentionat ca a fost depus un document prin care Elena Udrea a solictat statului Costa Rica sa ii spuna in scris care sunt drepturle si obligatiile care decurg din statutul sau de refugiat politic.

El a argumentat "temerile Elenei Udrea ca nu are un proces echitabil nu sunt doar ale domniei sale".

"Temerile cred ca sunt justificate, dar daca va amintiti, cred ca decizia pe care a luat-o doamna Udrea a fost luata cand a fost schimbat completul de judecata", a adaugat aparatorul Elenei Udrea.

Intrebat in legatura cu starea de sanatate a clientei sale, Radulescu a raspuns ca, dat fiind faptul ca, spre deosebire de termenul precedent, Udrea nu a mai transmis documente medicale pentru a fi depuse la instanta, inseamna ca starea acesteia este buna.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si