Elena Udrea, dezvaluiri despre cum a fost numita Laura Codruta Kovesi la DNA: "Daca a fost trafic de influenta, DNA trebuie sa ancheteze fapta"

Elena Udrea a facut dezvaluiri despre cum s-a produs numirea Laurei Codruta Kovesi la DNA. Politiciana a marturisit ca s-a dus, din proprie initiativa la Victor Ponta, pentru a discuta despre numirea procurorului sef.

joi 12 mai 2016 , 16:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Elena Udrea a facut dezvaluiri la Antena 3 despre numirea in functie la DNA a Laurei Codruta Kovesi. Ea a marturisit ca s-a dus la Victor Ponta pentru a-l convinge sa o puna pe Kovesi sefa la DNA, iar acesta a avertizat-o: "Ai grija, ca tu vei fi prima arestata".

Intrebata daca regreta ca a intervenit sa fie numita Kovesi, Elena Udrea a spus: "Nu, nu, nu. Nu regret. (...) Eu nu am spus, dar sunt puţini care nu au ajuns acolo şi cu sprijinul meu. Mă uit la toţi, toţi au procedat la fel”.

Cine este pe acea listă? a mai fost întrebată Elena Udrea. „Vă daţi seama că nu o să spun acum dumneavoastră, dar o să spun în curând. Mulţi şi de la cel mai înalt nivel”.

A fost sau nu trafic de influenţă?

Nu ştiu. Dacă a fost vorba despre trafic de influenţă este o faptă pe care ar trebui să o ancheteze DNA. Eu zic că, dacă a fost trafic de influenţă, ar trebui să ancheteze DNA pentru trafic de influenţă în numirea doamnei Kovesi.”

Credeţi că aţi devenit o ţintă în numirea doamnei Kovesi?

„În mod cert. Aţi mai văzut pe cineva care să aibă trei momente în care s-a cerut arestarea, dar, în total, zece cereri? Întorcându-mă strict la momentul în care am discutat cu domnul Ponta numirea doamnei Kovei, am spus pe Facebook, am făcut-o din proprie iniţiativă pentru că îşi dorea foarte mult preşedintele Traian Băsescu să o numească pe doamna Kovesi la DNA şi pentru că domnul Ponta avea altă propunere şi pentru că nu se putea debloca situaţia în sensul dorit de domnul Traian Băsescu. Şi atunci, din proprie iniţiativă, am discutat cu domnul prim ministru de la acel moment şi, repet, care mi-a spus foarte clar: „Ok, treaba voastră. O să vezi că tu şi Băsescu veţi fi primii arestaţi de doamna Kovesi”.

Aţi vorbit vreodată personal cu doamna Kovesi?

Da, dar la întâlnirile private, nu altfel. Oficial, nu. Am făcut o solicitare să discut cu dânsa în contextul cauţiunii aceleia. Dar oficial, nu. În context privat, de foarte multe ori. (...) Din 2012, spun că atunci când vor putea, cei doi mă vor aresta!

Cei doi fiind doamna Kovesi şi mai cine?

„Da, sigur că da. Şi domnul Coldea.”

În contextul actual, aţi mai negocia numele doamnei Kovesi?

„Nu, categoric nu. Nu datorită a ceea ce mi se întâmplă mie, pe asta am luat-o ca atare, ci pentru că am înţeles cât de greşit este să continui să pui oameni în funcţii, aceiaşi oameni să îi roteşti în funcţii ani şi ani de zile”.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si