În cadrul dezbaterilor din dosarul „Hidroelectrica”, Elena Udrea a cerut prin avocații săi sesizarea Curții Constituționale cu o excepţie privind neconstituţionalitatea mai multor dispoziţii legale care reglementează măsurile asigurătorii şi confiscarea extinsă. 

Magistratul care se ocupă de cazul Elenei Udrea a admis cererea și a dispus sesizarea Curții Constituționale, referitor la aceste prevederi legale, scrie Hotnews.ro.

În luna octombrie a anului 2018, un complet de la Curtea de Apel București a decis punerea sechestrului pe toate bunurile mobile și imobile pe care fostul ministru Elena Udrea le deține, până la

suma de 4.7 milioane de euro, în vederea confiscării speciale. Decizia a fost susținută și de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Aceeași judecătoare a solicitat lămuriri când Elena Udrea se afla în Bulgaria

Aceeași judecătoare a trimis o solicitare autorităților din Bulgaria pentru a afla dacă Elena Udrea poate fi judecată în dosarele aflate pe rolul instanțelor din România, în urma extrădării în Bulgaria.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Magistratul a pus în discuție în oficiu o chestiune de procedură, motivând „regula specialității” din Legea 302/2004, potrivit căreia țara care extrădează o persoană în România poate impune anumite restricţii privind judecarea şi urmărirea penală a persoanei extrădate. 

Potrivit Legii 302/2004, o persoană predată ca efect al extrădării nu va fi nici urmărită, nici judecată, nici deţinută în vederea executării unei pedepse, nici supusă oricărei alte restricţii a libertăţii sale individuale, pentru orice fapt anterior predării, altul decât cel care a motivat extrădarea.

Citeste si: Elena Udrea cere ieșirea din penitenciar în ziua în care fiica ei împlinește 4 ani 

Astfel, judecătoarea dorea să afle dacă Elena Udrea a fost extrădată doar pentru judecarea din dosarul „Gala Bute”, caz în care ea nu va mai putea fi judecată în celelalte dosare pe care le are.

În prezent, Elena Udrea mai are pe rol și alte dosare. Este vorba despre:

  • Dosarul "Hidroelectrica" de la Curtea de Apel București. A fost trimisă în judecată de DNA pentru trafic de influență și spălare de bani
  • Dosarul despre înființarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu din anul 2009.

Citeste si: Elena Udrea, prima permisie din închisoare. Replica FSANP: ”Nu trebuia să devină mamă dacă știa că există riscul să ajungă în închisoare”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si